10 γυμναστές στους Δήμους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου

Δέκα θέσεις γυμναστών κατανέμονται στη Λέσβο για να απασχοληθούν  στα προγράμματα “Άθληση για Όλους” στα οποία συμμετέχει για 6η χρονιά φέτος ο Δήμος και οι προσλήψεις θα γίνουν από τους δύο νεοσύστατους Δήμους, ώστε να υλοποιηθούν τα προγράμματα που παρέχουν στους πολίτες όλων των ηλικιακών ομάδων την δυνατότητα να γυμνάζονται καθ’ όλη την διάρκεια του χειμώνα.

Ήδη δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομικών και Πολιτισμού – Αθλητισμού για την πρόσληψη 1.145 πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής σε 99 Δήμους της χώρας, εκ των οποίων 10 θα απασχοληθούν στη Λέσβο.

Η έγκριση των νέων προσλήψεων δίνει την δυνατότητα στους Δήμους να εκδώσουν την δική τους προκήρυξη, υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, προκειμένου να υποβληθούν οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων μέσα στο φθινόπωρο. Ωστόσο, λόγω της κατάτμησης του ενιαίου Δήμου Λέσβου σε δύο, θα πρέπει να ακολουθηθεί ειδική διαδικασία κατανομής των θέσεων στη Μυτιλήνη και τη δυτική Λέσβο.

Το προσωπικό θα υπογράψει 8μηνη σύμβαση εργασίας, στην οποία καθορίζεται η ωριαία αποζημίωση, βάσει της κείμενης νομοθεσίας και του Οργανωτικού Πλαισίου. Η μισθοδοσία των γυμναστών καλύπτεται από τους Δήμους, οι οποίοι με την σειρά τους εισπράττουν ένα μικρό αντίτιμο, υπό τη μορφή συνδρομής, από τους ωφελούμενους ή από δωρεές και χορηγίες.

Τα Τμήματα που κάθε χρόνο λειτουργούν στο νησί μας είναι:

  • Άθληση και γυναίκα
  • Άσκηση στην τρίτη ηλικία
  • Άσκηση ενηλίκων
  • Αθλητισμός και παιδί
  • Άσκηση στην προσχολική ηλικία
  • Αθλητισμός στο Πανεπιστήμιο
  • Άσκηση στην εφηβική ηλικία.

Η δια βίου άθληση αποτελεί μια από τις βασικές δράσεις για την ποιοτική διαχείριση και ουσιαστική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των δημοτών, λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα των ερευνών για τη θετική επίδραση της άσκησης στην υγεία, στην ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Για την ικανοποίηση των αναγκών άθλησης όλων των πολιτών, σχεδιάστηκαν τα προγράμματα άθλησης για όλους, που αποτελούν τον προνομιακό χώρο σύνδεσης και συνέχειας των άλλων δύο πυλώνων ανάπτυξης του αθλητισμού, της σχολικής φυσικής αγωγής και του αγωνιστικού αθλητισμού.

Λεπτομέρειες για την δημοσίευση της προκήρυξης και την υποβολή των αιτήσεων ενδιαφερόμενων γυμναστών, αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες.