Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Εδώ και μέρες ένα συνεργείο έσκαψε στο τέλος του παραλιακού πεζοδρομίου της Επάνω Σκάλας μετά τον Άγιο Νικόλαο, εκεί που το πλακόστρωτο ακουμπά πάνω στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Καλαμάρη. Καθώς καταλάβαμε τι θα επακολουθούσε παρακολουθήσαμε την εξέλιξη των εργασιών και τώρα που ολοκληρώθηκαν μεταβήκαμε στο σημείο για να δούμε, τελικά, πώς αποκαταστάθηκε το σκάμμα που άνοιξαν στο πλακόστρωτο.

Βλέποντας κανείς το έργο αποκατάστασης το συμπέρασμα που βγάζει είναι ότι δεν λειτουργεί καμία υπηρεσία σε αυτόν εδώ τον τόπο, πολύ δε περισσότερο υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και έλλειμμα ενδιαφέροντος  στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μυτιλήνης.

Οι εργολάβοι που άνοιξαν το σκάμμα τοποθέτησαν πινακίδες για έργα ΔΕΗ και στη συνέχεια έκαναν μία χονδροειδέστατη επισκευή με το τσιμέντο να εξέχει και γενικά τις πλάκες που έστρωσαν ως ενιαίο σύνολο να είναι διογκωμένες προς τα πάνω (δηλαδή σχηματίζουν “σαμάρι”), ενώ δεν υπάρχει και συνέχεια ως προς την τοποθέτηση από τα παλιά πλακόστρωτα.

Αν είναι κύριοι του Δήμου Μυτιλήνης κάθε εργολάβος που σκάβει τα πλακόστρωτα για να κάνει έργα, να τα αποκαθιστά με τέτοια πασαλείμματα και εσείς να κάθεστε μέσα στα γραφεία και να σφυρίζετε αδιάφορα, τότε προφανώς θα ισχύει το “μπάτε σκύλοι, αλέστε” υποβαθμίζοντας τα έργα που δημιουργούνται με τα λεφτά των δημοτών.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μυτιλήνης οφείλει άμεσα να επέμβει υποχρεώνοντας τον εργολάβο να αποκαταστήσει την πλακόστρωση, χωρίς να ξεχωρίζει από το υπόλοιπο πεζοδρόμιο. Να μάθουν, επιτέλους, οι εργολάβοι ότι δεν μπορούν οι ανειδίκευτοι εργάτες που σκάβουν να στρώνουν και τις πλάκες, γιατί αν ήταν έτσι τότε δεν θα υπήρχαν οι τεχνίτες που είναι καταρτισμένοι για πλακοστρώσεις σ’ αυτές τις δουλειές.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img