Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Το ότι είναι πολλά εκείνα που πρέπει να αλλάξουν τόσο στην εικόνα των κοινόχρηστων χώρων της Μυτιλήνης όσο και γενικότερα στην καθημερινότητα των δημοτών ούτε συζήτηση! Άλλωστε αυτά προσπαθούμε και αναδεικνύουμε κάθε μέρα από αυτές τις σελίδες και ευτυχώς το βλέπουν και το αναγνωρίζουν οι αναγνώστες μας. Ωστόσο από αυτό το σημείο μέχρι να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις η απόσταση είναι μεγάλη. Το τελευταίο το σημειώνουμε, με αφορμή τη δημοσίευση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφιών στάσης του ΚΤΕΛ στα Τρίκαλα συγκρίνοντας με τις στάσεις του ΚΤΕΛ στη Μυτιλήνη. Πράγματι δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ της φωτογραφίας 1 και της φωτογραφίας 2, που απεικονίζουν στάση στα Τρίκαλα και στάση στη Μυτιλήνη.

Καθώς όμως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο καθένας ανεβάζει ό,τι θέλει ανεξέλεγκτα λέγοντας το μακρύ και το κοντό του, προφανώς αυτό που δεν είπαν είναι ότι η συγκεκριμένη πράγματι εντυπωσιακή στάση στα Τρίκαλα είναι μία και μοναδική σε ένα κεντρικό σημείο. Έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια οι στάσεις στα Τρίκαλα, αλλά όχι σε αυτής της μορφής την πολυτέλεια όπως η φωτογραφία 1, ωστόσο έχουν μπει στέγαστρα, όπως η φωτογραφία 3!

Φυσικά πρόθεση των υπευθύνων στα Τρίκαλα είναι να αλλάξουν όλες οι στάσεις σε βάθος χρόνου, όμως δεν έχει γίνει τώρα και με αυτό το δεδομένο το να δημιουργούνται στο Facebook εντυπώσεις ότι “να πώς είναι οι στάσεις στα Τρίκαλα και πώς είναι οι στάσεις στη Μυτιλήνη”, προφανώς αυτή είναι πλαστή πραγματικότητα. 

Το ότι χρειάζονται ανανέωση οι στάσεις στη Μυτιλήνη δεν χωρά καμία αμφιβολία. Θα λέγαμε μάλιστα ότι ίσως πρέπει σχεδιαστικά να ακολουθηθεί ένα άλλο μοντέλο που θα ενισχύσει την εικόνα της Μυτιλήνης.

Για παράδειγμα ο καθηγητής, Νίκος Ζούρος, έχει κάνει προ ετών κάποιες παρεμβάσεις με μικρά καλαίσθητα stand τα οποία αναδεικνύουν ταυτόχρονα και το Μουσείο Σιγρίου (φωτό 4). Ενδεχομένως πάνω σε αυτό το μοντέλο πρέπει να «πατήσουν» οι αρμόδιοι και για τις στάσεις των ΚΤΕΛ αν θέλουν να κάνουν  τη διαφορά, όποτε φυσικά αποφασίσουν να τις αλλάξουν. Ο κ. Ζούρος με αυτές τις παρεμβάσεις του έδειξε το δρόμο, αν και δεν συμμετέχει μέχρι τώρα στην Αυτοδιοίκηση.

Τέλος, σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να λάβουμε υπόψη πως οτιδήποτε καινούργιο γίνεται στη Λέσβο  δεν έχει μεγάλη διάρκεια, καθώς φροντίζουμε εμείς οι ίδιοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να το υπονομεύουμε και να το καταστρέφουμε. Και αυτό, δυστυχώς, παρατηρείται περισσότερο στη δική μας περιοχή από κάθε άλλη περιοχή της Ελλάδας.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img