Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Όλη την προηγούμενη εβδομάδα δύο μέτωπα ήταν ανοιχτά στην αγορά της Μυτιλήνης για την εκτέλεση έργων τηλεπικοινωνιών από αυτά που γίνονται και έχουν καταστρέψει τους δρόμους και τα πλακόστρωτα. Την Κυριακή δύο εργάτες έκλεισαν τα σκάμματα επανατοποθετώντας τις πλάκες. Το αποτέλεσμα είναι εξοργιστικό:  Όπου είχαν σπάσει οι πλάκες δεν πήραν άλλες να τοποθετήσουν στη θέση τους, αλλά έκλεισαν τα σημεία με τσιμέντο, όπως φαίνεται στη φωτογραφία μας, ενώ όπου έστρωσαν πάνω από το σκάμμα τα πλακάκια, τοποθέτησαν και αυτά που είχαν σπάσει και όχι καινούργια, όπως έπρεπε, αντί να χρησιμοποιούν τα σπασμένα. Το σπουδαιότερο, η τοποθέτηση – αν και δεν μπορεί να αποτυπωθεί με λεπτομέρεια στο φωτογραφικό φακό – εξέχει από το επίπεδο του υπόλοιπου πλακόστρωτου. Έχει γίνει, δηλαδή, μία κουτσουλιά από τις πολλές των διάφορων εργολάβων και υπεργολάβων των έργων τηλεπικοινωνιών. 

Στο ερώτημά μας αν υπάρχει Δήμος, Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος και να τα δουν αυτά, η μόνη απάντηση είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι διάφοροι εργολάβοι και υπεργολάβοι, μπαίνοντας, σκάβοντας, σπάζοντας και μη λογαριάζοντας τίποτα και κανέναν, ξηλώνοντας “υγιή” τμήματα των πλακόστρωτων και παραδίδοντάς τα τριτοκοσμικά!

Χρειάστηκαν χρόνια και χρόνια επί αείμνηστου Θεόδωρου Χοχλάκα και Νάσου Γιακαλή για να δρομολογηθούν και να γίνουν αυτά τα όμορφα πλακόστρωτα στο ιστορικό κέντρο της Μυτιλήνης και όχι μόνο δεν μπόρεσαν οι επόμενοι διαχρονικά να τα διαφυλάξουν στην κατάσταση που τα παρέλαβαν, αλλά με την αδράνεια και την αδιαφορία έχουν αφήσει το ιστορικό κέντρο έρμαιο στον κάθε πονηρό υπεργολάβο, που μπροστά στο κέρδος του ελάχιστη σημασία δίνει για την ποιότητα των εργασιών που παραδίδει.

Τι κάνει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου; Είναι και αυτό ένα ερώτημα και έχουμε κρατήσει την προ μηνών δήλωση του κ. Τζιμή ότι του υποσχέθηκαν ότι θα αποκαταστήσουν τις κακοτεχνίες που έχουν αφήσει στους ασφαλτόδρομους. 

Αυτές οι κακοτεχνίες, που είναι και παγίδες για τα δίκυκλα, έχουν αποκατασταθεί;;; Προφανώς όχι και υπάρχουν εκατοντάδες τέτοια προβληματικά σημεία, όρεξη να έχει κανείς να τα καταγράφει. Έχουν διαλυθεί οι δρόμοι για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών και ο Δήμος απλά κάθεται και ανέχεται αυτήν την καταστροφή;;; Το ερώτημα είναι γιατί τέτοια ανοχή. Γιατί καλύπτετε τους εργολάβους και τους υπεργολάβους, κύριοι του Δήμου;

spot_img

More articles

spot_img
spot_img