Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Λουκέτο και έρευνα στο Ναό του Αγίου Εφραίμ

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Το μήνυμα του Μητροπολίτη μετέφερε στον εφημέριο τηλεφωνικά από το βράδυ της Τρίτης ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης, Αρχιμανδρίτης, Ιάκωβος Καραμούζης, ζητώντας να αποσυρθεί η εικόνα του Αγίου στο εσωτερικό 

Τέλος στο μαζικό προσκύνημα των πιστών που ξεκίνησε κατά κύριο λόγο από το πρωί της Κυριακής στο Ναό του Αγίου Εφραίμ, επί της οδού Ηλία Βενέζη, πάνω από το γήπεδο της Μυτιλήνης, έβαλε χθες ο Μητροπολίτης Ιάκωβος, λαμβάνοντας αυστηρά μέτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σεβασμιώτατος ζήτησε να κλείσει ο ναός μέχρι την Κυριακή, ώστε να προχωρήσει έρευνα σε βάθος στην εικόνα του Αγίου Εφραίμ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση στο φαινόμενο «των δακρύων» που επικαλέστηκαν παράγοντες της εκκλησίας και άλλοι πιστοί από το πρωί της Κυριακής, αλλά και από τις προηγούμενες μέρες στην εικόνα της Αγίας Παρασκευής από τον ομώνυμο ναό πριν το νοσοκομείο, η οποία μεταφέρθηκε και αυτή στο ναό του Αγίου Εφραίμ.  

Τώρα η ενορία καλείται να επαναφέρει την εικόνα της Αγίας Παρασκευής στο ομώνυμο ξωκλήσι πριν το νοσοκομείο και η εικόνα του Αγίου Εφραίμ έχει μεταφερθεί από το νάρθηκα στο εσωτερικό της εκκλησίας, ενώ μέχρι χθες δεν είχε διευκρινιστεί από ποιους θα διεξαχθεί η έρευνα. 

 

Από το βράδυ της Τρίτης

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, την εντολή του Σεβασμιώτατου για έλεγχο στην εικόνα του ναού μετέφερε τηλεφωνικά ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Μυτιλήνης, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Καραμούζης, ο οποίος επικοινώνησε με τον εφημέριο ζητώντας να κλείσει μέχρι την Κυριακή η εκκλησία και να μεταφερθεί η εικόνα της Αγίας Παρασκευής στον ομώνυμο ναό πριν το νοσοκομείο. Ωστόσο ο Πρωτοσύγκελος απαντώντας χθες σε ερώτηση των Νέων της Λέσβου δεν επιβεβαίωσε τα περί κλεισίματος του ναού, σημειώνοντας ότι αυτό για το οποίο ενδιαφέρεται ο Δεσπότης της Μυτιλήνης είναι να εξεταστεί το ενδεχόμενο παρέμβασης του ανθρώπινου παράγοντα στην εικόνα. 

Αυτή η στάση του Μητροπολίτη Ιακώβου, ο οποίος φέρεται να κατέληξε στη συγκεκριμένη απόφαση ακούγοντας και τις εισηγήσεις στενών του συνεργατών, αναμένεται με τη δημοσιοποίησή της σήμερα να εκφράσει ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας. Και αναφερόμαστε στους πιστούς που παρακολουθούν συνήθως με σκεπτικισμό τέτοια φαινόμενα έχοντας μελετήσει το λόγο του Θεού, όπως μεταφέρεται μέσα από τα Ευαγγέλια και τις αποστολικές και πατερικές πράξεις.

Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος από το προσκύνημα στο Ναό του Αγίου Εφραίμ

Αυτό που φαίνεται να επηρέασε τις αποφάσεις της Μητρόπολης Μυτιλήνης είναι ότι επί δύο ημέρες η εικόνα του Αγίου Εφραίμ φαινόταν να έχει και μάλιστα εξωτερικά από το τζάμι μία διαρροή υγρού, το οποίο ο κύκλος του ναού απέδιδε σε δάκρυα του Αγίου. Ένα συνεχιζόμενο θαύμα δηλαδή για δύο ημέρες ή και περισσότερες, καθώς όπως έγραψαν τα Νέα της Λέσβου και το επικαλέστηκαν αυτό παράγοντες της εκκλησίας, μία εβδομάδα πριν άρχισε να δακρύζει η εικόνα της Αγίας Παρασκευής στο ναό πριν το νοσοκομείο και όπως έλεγε ένας από τους εθελοντές της εκκλησίας στον Άγιο Εφραίμ, κι άλλες εικόνες στο ναό της Αγίας Παρασκευής είχαν το ίδιο φαινόμενο! Επί της ουσίας η παρέμβαση του Δεσπότη της Μυτιλήνης έρχεται να λειτουργήσει προστατευτικά και να προλάβει το σκανδαλισμό του ποιμνίου, καθώς και να διερευνήσει αν έχει μεσολαβήσει ανθρώπινος παράγοντας σε μία εποχή που οι πολίτες φαίνεται να στρέφονται μαζικά προς την εκκλησία αναζητώντας την ελπίδα και την παρηγοριά στο λόγο του Χριστού και αυτή τους η ανάγκη, καθιστά πολλούς από αυτούς επιρρεπείς στην αναζήτηση θαυμάτων, άρα και ευάλωτους και εύκολα θύματα για εκμετάλλευση!

Με αυτό το σκεπτικό η παρέμβαση του Μητροπολίτη Ιακώβου βάζει μία άνω τελεία στο μαζικό προσκύνημα στο ναό του Αγίου Εφραίμ μέχρι νεοτέρας, ώστε να καταλαγιάσει και ο θόρυβος που δημιουργήθηκε και μάλιστα ήδη έχει αρχίσει να σχολιάζεται με ερωτηματικά από εξειδικευμένα εκκλησιαστικά Μέσα Ενημέρωσης των Αθηνών, τα οποία μάλιστα αναπαράγοντας δημοσιεύματα των Νέων της Λέσβου βάζουν και αυτά τα ερωτηματικά που θέσαμε εμείς εξαρχής γι’ αυτό το φαινόμενο.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img