«Να μην κλείσει κανένα Ταχυδρομείο»

Η Βουλευτής του ΚΚΕ, Μ. Κομνηνάκα
Spread the love


Ερώτηση προς τους Υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Οικονομικών σχετικά με το κλείσιμο καταστημάτων ΕΛ.ΤΑ. στην Λέσβο κατέθεσε η Μαρία Κομνηνάκα. Όπως είναι γνωστό, το ΚΚΕ είχε επισημάνει και μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου το δρομολογούμενο κλείσιμο των καταστημάτων των χωριών, με σκοπό σε όλο το Δήμο της Δυτικής Λέσβου να λειτουργεί μόνο ένα κατάστημα, αυτό της Καλλονής. Μετά το πρόσφατο κλείσιμο του καταστήματος της Άντισσας, ακολουθούν με νεότερη απόφαση και τα καταστήματα της Αγίας Παρασκευής και της Πέτρας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στον Αύγουστο δρομολογείται το κλείσιμο των ΕΛ.ΤΑ. στην Αγιάσο και στον Πολιχνίτο.

«Οι παραπάνω αποφάσεις λαμβάνονται δίχως να υπολογίζουν την εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων των χωριών μας, με δεδομένες τις δυσκολίες που υπάρχουν, όπως οι αποστάσεις μεταξύ των χωριών, το οδικό δίκτυο και ο γηρασμένος πληθυσμός,  οδηγώντας τελικά σε ακόμη μεγαλύτερη ερήμωση των χωριών μας. Τα παραπάνω πραγματοποιούνται στο όνομα του ”εκσυγχρονισμού” και της ”αναβάθμισης” των υπηρεσιών των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Η πραγματικότητα όμως είναι η υποβάθμιση των ταχυδρομικών υπηρεσιών για το κοινό, οι δυσμενέστεροι όροι εργασίας, ο μεγαλύτερος φόρτος εργασίας για τους εργαζόμενους και οι απολύσεις. Με απόλυση κινδυνεύουν δεκάδες “ενοικιαζόμενοι” εργαζόμενοι που εργάζονται για χρόνια στα ΕΛΤΑ. Επίσης το μέλλον του μόνιμου προσωπικού από τα καταστήματα που κλείνουν είναι αβέβαιο, όπως εξάλλου συμβαίνει και σε όλα τα υπόλοιπα καταστήματα που οδηγούνται σε κλείσιμο», τονίζει μεταξύ άλλων η Βουλευτής του Νομού μας, ρωτώντας τους αρμόδιους Υπουργούς τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την επαναλειτουργία όλων των παραπάνω καταστημάτων που οδηγούνται στο κλείσιμο και την μη περαιτέρω επιβάρυνση των εναπομείναντων καταστημάτων, καθώς και για να μην πραγματοποιηθεί καμία απόλυση – μετακίνηση προσωπικού, αλλά αντιθέτως να στελεχωθούν όλα τα καταστήματα ΕΛ.ΤΑ. της Λέσβου με μόνιμο προσωπικό.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση