Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Η 10η ψαρευτική συνάντηση των Ακριτών

Του Μανώλη Φραντζεσκάκη

Μια ακόμα ψαρευτική συνάντηση διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 19-20 Μαΐου 2018 στην παραλία Λαγκάδα της Κάπης με επιτυχία για τους Ακρίτες Μυτιλήνης Fishing Club. Αν και ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν ήταν μεγάλος – δώδεκα τον αριθμό –  το κλίμα ήταν υπέροχο σε μια συνάντηση που θύμισε εκδρομή από τα νεανικά μας χρόνια.

Η αρχή από την άλλη πλευρά της παραλίας

Χωρίς συνεύρεση σε κάποιο καφενείο μα με οργανωμένο σχέδιο μάζωξης στην παραλία, η συνάντηση άρχισε με τα καλάμια να ορθώνονται απέναντι στο πέλαγος, τα αγκίστρια να γεμίζουν με δολώματα που σε λίγο θα έψαχναν για ψάρια, αυτά λιγοστά από δυο έως και τέσσερα από 200 έως 400 γραμμάρια τα μεγαλύτερα για τους περισσότερους.

Ο μετρ της τεχνικής του ψήνινκ

Κι όταν ο ήλιος έπεσε και η νύχτα τον αντικατέστησε κι έπεσαν τα φώσφορα και οι ειδοποιητές στα καλάμια η παρέα άρχισε να μαζεύεται προς το κέντρο  της παραλίας που υπήρχε η φωτιά, στη σχάρα της οποίας πάνω της πέρασαν αρκετά εδέσματα κάνοντας τις ψαρευτικές τεχνικές εκτός του καθαρού casting περισσότερες, όπως αυτές του ψηning, μαsing, πιning, ξαπλing, με ένα διαρκές κουβεντολόι έως το ξημέρωμα, γεμάτο με ψαρευτικές ιστορίες του παρελθόντος από τον καθέναν μας μοιράζοντας άφθονο γέλιο, μα και απορίες κάποιες φορές.

Γύρω από τη φωτιά είχαμε πολλά να πούμε

Κι όταν ο ήλιος άρχισε να σπρώχνει την νύχτα και σιγά-σιγά να παίρνει τη θέση του στον ουρανό όλοι βρεθήκαμε πάλι δίπλα στα καλάμια μας, θυμούμενοι το σκοπό αυτής της συνάντησης το ψάρεμα ή όπως μπορεί να το πει κάποιος εκτός της παρέας των Ακριτών. Ταυτόχρονα με το ψάρεμα ήπιαμε το πρωινό μας καφεδάκι, κάναμε την κλήρωση των δώρων και τα βαφτίσια του νέου μέλους της παρέας μας Παναγιώτη Τσαγκαρέλλη και κατά τις έντεκα σηκώσαμε τη στεριανή μας άγκυρα και δώσαμε ραντεβού για την επόμενή μας συνάντηση και ρολάραμε για την επιστροφή μας.

Το πρόγραμμα είχε ακόμα και θεατρικό από το νέο μέλος της παρέας Παναγιώτη Τσαγκαρέλλη

Έλαβαν μέρος: Γιώργος Τσαγκαρέλλης, Παντελής Ζαδέλλης, Μανώλης Βλάχος, Θοδωρής Αργυρίου, Βασίλης Πρίτσης, Σωκράτης Κουρουλής, Μανώλης Φραντζεσκάκης, Μαρίνος Μαρμαρινός, Στρατής Μανώλης, Νίκος Χατζημαθιός, Παναγιώτης Τσουμάς και για ένα δίωρο μαζί μας ήταν και ο Δημήτρης Σαλιαμπούκος.

Ο ερχομός του ήλιου με ένα υπέροχο ξημέρωμα

Οι Ακρίτες Μυτιλήνης F.C. ευχαριστούν το κατάστημα ειδών αλιείας του Μιχάλη Αλαγιάννη για την ευγενική του προσφορά με δώρα για όλους τους συμμετέχοντες, σε μια εποχή δύσκολη για τα καταστήματα του είδους, όπως φυσικά και τους υπόλοιπους καταστηματάρχες των ειδών αλιείας που κατά το παρελθόν έχουν στηρίξει την παρέα των Ακριτών.

Τα δώρα της συνάντησης

Προσωπικά ευχαριστώ κάθε συντελεστή για την επιτυχία αυτής της συνάντησης και μέσα από την καρδιά μου όλα τα παιδιά που συμμετείχαν σε αυτή. Για εμένα κάθε φίλος της παρέας αυτής αξία ανεκτίμητη…

Καφεδάκι το ξημέρωμα πάνω στο κύμα, παρέα με καλούς φίλους… αξία ανεκτίμητη!!!!!!

Καλές Θάλασσες σε όλους…