Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Μυούνται στο πετιμέζι από σύκα από το Φορέα Ερεσού

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Αν και μπήκαμε στο φθινόπωρο, ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής της Ερεσού δεν σταματά τις δραστηριότητες κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των τουριστών που βρίσκονται ακόμα στη Δυτική Λέσβο αλλά και της τοπικής κοινωνίας που μετακινείται προς την Ερεσό τα Σαββατοκύριακα.

 Αυτό το Σαββατοκύριακο οι ντόπιοι και οι επισκέπτες θα μυηθούν μέσα από ξεχωριστές δράσεις μαγειρικής στο Βράσμα το οποίο είναι ένα είδος πετιμεζιού όχι όμως από μούστο αλλά από σύκα και παρασκευάζεται με ξεχωριστό τρόπο στη Δυτική Λέσβο.

Την εκδήλωση έχει αναλάβει ο δραστήριος Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού με τη συγχρηματοδότηση της Περιφέρειας ενώ χθες Σάββατο  οι δράσεις απευθύνονταν στους ενήλικες και σήμερα Κυριακή στα παιδιά  με προσκεκλημένους τους, Γρηγόρη Χριστοδούλου, Convinium Leader του Attika Slow Food από το 1992, Κοφινά Γεωργία, εκπαιδευτικό και συγγραφέα γαστρονομίας, Ζουρίδη Μαρίνα, υπεύθυνη οργάνωσης παιδικών παιχνιδιών γαστρονομίας με θέματα γευσιγνωσίας και υγιεινής διατροφής και τη δημοσιογράφο του περιοδικού Olive, Παρασκευή Σκλατινιώτη.

 

Χθες έγιναν ομιλίες και συνταγές της Ερεσού με βράσμα καθώς και μπουφές με διάφορα εδέσματα φτιαγμένα από Βράσμα.

Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα γαστρονομικό παιχνίδι αφιερωμένο στα παιδιά που θα μάθουν να φτιάχνουν πολύ εύκολα ένα μπισκοτογλυκό με Βράσμα.

Πρόκειται για εξαιρετικές δραστηριότητες οι οποίες πέραν της προβολής της Ερεσού έρχονται να αναδείξουν τα τοπικά διαμάντια της αγροτικής παραγωγής μέσα από τη Λεσβιακή γαστρονομία.

Πολλές περιοχές της Λέσβου έχουν παραγωγή από σύκα κάθε καλοκαίρι ωστόσο διατίθενται για ιδιοκατανάλωση και ελάχιστες από τις ποσότητες κατευθύνονται για μεταποίηση κάτι που  γίνεται κυρίως από την οικοτεχνική δραστηριότητα.

Οι δραστηριότητες όπως αυτή του φορέα Ερεσού έρχονται να αναδείξουν τις τοπικές ιδιαιτερότητες ανοίγοντας – έστω δειλά ακόμα – δρόμους με νέες ιδέες από τις οποίες αναδεικνύεται ο τοπικός πλούτος και η προστιθέμενη αξία που μπορούν να έχουν τα χωριά μας στην αγροτική τους παραγωγή μέσα από τη σωστή εκμετάλλευση και την ανάδειξη της.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img