Παρεμβάσεις για ένα καλύτερο σχολείο


Σε μια σειρά από ουσιαστικές αλλαγές και επιδιορθώσεις με σκοπό την βελτίωση της καθημερινότητας του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνης και του Εσπερινού Γυμνασίου Μυτιλήνης προχώρησε η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μυτιλήνης. Κατόπιν ενημέρωσης από την διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου, Βασιλική Θωμαΐδη, αλλαγές έγιναν τόσο στο εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του σχολείου, το οποίο φιλοξενεί και το Εσπερινό Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις, με στόχο την αναβάθμιση της σχολικής μονάδας και την κάλυψη των αναγκών που προέκυψαν στα σχολεία

Οι αλλαγές υλοποιήθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα, όμως, ήταν πολύ σημαντικές για την σχολική κοινότητα. Πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση δομημένης καλωδίωσης, ενώ έγινε και επισκευή ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων (επιδιορθώσεις ηλεκτρονικών πριζών σε αίθουσες του κτιρίου). Επιπλέον έγινε βάψιμο των τουαλετών και στον εσωτερικό και στον εξωτερικό χώρο, αλλά και στο λεβητοστάσιο. 

Επίσης ολοκληρώθηκε η κατασκευή καγκελόπορτας που βρισκόταν σε ακάλυπτο που οδηγούσε σε εξωτερικό χώρο της αυλής, ενώ έγιναν και εργασίες στο γήπεδο του μπάσκετ που περιλάμβαναν την συντήρηση του χώρου και επισκευές με σιδεροκολλήσεις σε όσα σημεία υπήρχε ανάγκη. Τέλος, εγκαταστάθηκαν δύο προβολείς οικολογικού χαρακτήρα, οι οποίοι λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια ώστε να υπάρχει φως στο κτίριο και κατά τις βραδινές ώρες, ενώ έγινε και η εγκατάσταση κλιματιστικών σε τάξεις του σχολείου. 

Επιπλέον, όπως μας ενημέρωσε η κ. Θωμαΐδη, μέσα στο επόμενο διάστημα θα αντικατασταθεί στέγαστρο που βρίσκεται μπροστά από το κυλικείο με παράλληλη επέκτασή του στον χώρο της άθλησης, ώστε να προφυλάσσονται οι μαθητές σε περίπτωση βροχοπτώσεων. Επίσης έχει δρομολογηθεί η αντιμετώπιση προβλημάτων που προέκυψαν στο αποχετευτικό σύστημα του σχολείου με τις εργασίες να έχουν δρομολογηθεί για την περίοδο των εορτών. Έχει επιλεχθεί το συγκεκριμένο διάστημα, καθώς θα γίνουν εργασίες εκσκαφής στο χώρο του σχολείου και δεν πρέπει να βρίσκονται εκεί οι μαθητές. 

Με δήλωσή τους ο Σύλλογος Διδασκόντων και η διεύθυνση του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου και του Εσπερινού Γυμνασίου με λυκειακές τάξεις ευχαρίστησαν τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αναφέροντας: «Με αφορμή τις εργασίες βελτίωσης της κτιριακής υποδομής και της λειτουργίας των σχολείων του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνης «Βύρων Σιβολαπένκο» και Εσπερινού Γυμνασίου Μυτιλήνης με Λ.Τ., τα οποία στεγάζονται στον ίδιο χώρο, οι Σύλλογοι Διδασκόντων καθώς και οι Διευθύντριες ευχαριστούμε θερμά τον κ. Παναγιώτη Ζαφειρίου, Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας του Δήμου Μυτιλήνης, όπως και το προσωπικό της Επιτροπής κ. Δημήτρη Νιάνιο και κ. Ελπίδα Κριαρά για τη στήριξη και την άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες των δύο σχολείων. Είμαστε σίγουροι ότι το ενδιαφέρον και η φροντίδα τους θα συνεχίσει να υπάρχει και να στηρίζει το έργο μας».