Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

116 θέσεις στάθμευσης ηλεκτρικών οχημάτων

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) του Δήμου Δυτικής Λέσβου που αφορά στη χωροθέτηση δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Η/Ο) και αντίστοιχα θέσεων στάθμευσης εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, με βάση τις υφιστάμενες και μελλοντικά αναμενόμενες ανάγκες φόρτισης. 

Η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται πλέον ταχύτατα προς τη μαζική υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης, ιδίως λόγω της αυστηροποίησης του κανονιστικού πλαισίου για τις εκπομπές ρύπων. Σύμφωνα με έρευνες, ο στόλος των ηλεκτρικών επιβατικών ΙΧ οχημάτων από μόλις 1,26 εκατ. το 2015 αναμένεται να φτάσει μέχρι το 2030 στα 116 εκατ. παγκοσμίως, προσεγγίζοντας ένα μερίδιο 8% του συνολικού στόλου επιβατικών ΙΧ οχημάτων.

Με το ΣΦΗΟ ουσιαστικά καταρτίστηκε ο Οδικός Χάρτης χωροθέτησης των δημοσίως προσβάσιμων θέσεων στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που αποτελεί και το προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη των σχετικών υποδομών στο Δήμο. Με την ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης προέκυψαν συνολικά 52 σημεία επαναφόρτισης και 116 θέσεις στάθμευσης Η/Ο, σε όλη την επικράτεια του Δήμου Δυτικής Λέσβου, τα οποία αφορούν σε επιβατικά ΙΧ, βαριά οχήματα, μοτοσικλέτες και ποδήλατα. Συγκεκριμένα, στη Δημοτική Ενότητα Καλλονής έχουν χωροθετηθεί 14 σημεία επαναφόρτισης, δύο στη ΔΕ Αγίας Παρασκευής, επτά στη ΔΕ Πέτρας, 11 στη ΔΕ Ερεσού Αντίσσης, επτά στη ΔΕ Μήθυμνας, οχτώ στη ΔΕ Πολιχνίτου και δύο στη ΔΕ Μανταμάδου.

Τις επόμενες ημέρες το Σχέδιο θα αναρτηθεί και θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Δήμου www.mwlesvos.gr.

Η δράση χρηματοδοτήθηκε με 39.680 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο, στο πλαίσιο του προγράμματος Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου, στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img