Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Αντιπεριφερειάρχες Αστυρακάκης και Φύκιας


Τον πρώην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Κώστα Αστυρακάκη, σε θέση Αντιπεριφερειάρχη, όπως ήταν αναμενόμενο, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, ο οποίος για άλλη μια φορά εξέπληξε καθώς διεύρυνε το σχήμα της Περιφερειακής Αρχής με τρεις θέσεις  άμισθων Αντιπεριφερειαρχών για τη Λέσβο, τη Λήμνο και τη Χίο.  

Από τη Λέσβο προχώρησε στην αξιοποίηση και του αστυνομικού, εκλεγμένου της παράταξής του, Παναγιώτη Φύκια, στη θέση άμισθου Αντιπεριφερειάρχη με αρμοδιότητα τη χωροθέτηση των δομών για το μεταναστευτικό, ενώ παραμένει Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος με αρμοδιότητα το μεταναστευτικό ο μέχρι πρότινος Αντιπεριφερειάρχης στην προηγούμενη θητεία του κ. Μουτζούρη, Δημήτρης Κουρσουμπάς.

 

Η αξιοποίηση Αστυρακάκη

Η αξιοποίηση του Κώστα Αστυρακάκη όχι μόνο δεν είναι “σπαρμένη με ροδοπέταλα”, αλλά θα έλεγε κανείς ότι έχει μόνο “αγκάθια”, δεδομένου πως ο κ. Μουτζούρης του έδωσε την αρμοδιότητα των Μεταφορών, που σημαίνει ότι ο πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτισμού καλείται να αναμετρηθεί με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Διεύθυνση Μεταφορών και τα οποία έχουν αναδείξει με πρωτοσέλιδα ρεπορτάζ τους τα Νέα της Λέσβου. 

Η συγκεκριμένη υπηρεσία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από την έλλειψη προσωπικού και ο κ. Αστυρακάκης καλείται  να δώσει λύσεις.  Πίστωση χρόνου στην εν λόγω υπηρεσία δεν υπάρχει καθώς ειδικά οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές υφίστανται ταλαιπωρία, ενώ υπάρχει κρίση και στις σχέσεις στελεχών, με συνέπεια κάποιοι υπάλληλοι να έχουν φύγει στο πρόσφατο παρελθόν με αναρρωτικές άδειες. 

Σαν να μην έφτανε η Διεύθυνση Μεταφορών ο κ. Αστυρακάκης παίρνει και την αρμοδιότητα του Υγειονομικού, που και εκεί υπάρχουν προβλήματα και μάλιστα καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι πρόσφατα υπάλληλος της εν λόγω υπηρεσίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης με αδιαθεσία, η οποία αποδόθηκε από συναδέλφους του σε πίεση που δέχτηκε. Σημειωτέον ότι το ίδιο ακριβώς έχει συμβεί και με υπάλληλο της Διεύθυνσης Μεταφορών. Επί της ουσίας ο νέος Αντιπεριφερειάρχης καλείται “να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά” αντιμετωπίζοντας τα όποια ανοιχτά μέτωπα υπάρχουν στο Υγειονομικό και ταυτόχρονα βρίσκοντας υπαλλήλους, κάτι που δεν θα είναι εύκολο για να λειτουργήσει η Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας.  

 

Το σενάριο του ΚΤΕΟ 

Οι εισηγήσεις από το προηγούμενο διάστημα, πριν ακόμα αναλάβει ο κ. Αστυρακάκης, προς τον κ. Μουτζούρη, όπως έχουν γράψει τα Νέα της Λέσβου, ήταν να βρει προσωρινή λύση αναστέλλοντας τη λειτουργία της γραμμής του ΚΤΕΟ Λέσβου για τα ΙΧ, ώστε αυτό το προσωπικό να απασχοληθεί ενισχύοντας τη Διεύθυνση Μεταφορών. Πρακτικά με άλλα λόγια ο νέος Αντιπεριφερειάρχης αν θέλει να δώσει λύση με άμεση μετακίνηση υπαλλήλων προς τη Διεύθυνση Μεταφορών θα πρέπει να κλείσει τη γραμμή του ΚΤΕΟ για τα ΙΧ, τα οποία ούτως ή άλλως στην πλειονότητά τους εξυπηρετούνται από τα δύο ιδιωτικά ΚΤΕΟ που λειτουργούν στη Λέσβο. Όμως οι ιδιωτικές επιχειρήσεις ΚΤΕΟ δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν φορτηγά αυτοκίνητα, καθώς δεν έχουν τέτοιες γραμμές στις εγκαταστάσεις τους και γι’ αυτό το ΚΤΕΟ δεν μπορεί να αναστείλει τη λειτουργία του για τα φορτηγά, δεδομένου πως είναι η μόνη μονάδα που μπορεί να ελέγχει τα επαγγελματικά αυτοκίνητα και λεωφορεία για το αν κινούνται με ασφάλεια στους δρόμους.

Η ανάθεση αυτών των καθηκόντων στον κ. Αστυρακάκη δεν είναι τυχαία, καθώς ο ίδιος έχει εμπειρία στην αυτοδιοίκηση και παρότι εστιάζεται στον τουρισμό και τον πολιτισμό, ο Περιφερειάρχης εκτιμά ότι θα μπορέσει να φέρει εις πέρας την, ομολογουμένως, δύσκολη αποστολή που του ανέθεσε.  Μιλώντας στα Νέα της Λέσβου ο κ. Αστυρακάκης σε μία πρώτη δήλωση μετά την ανακοίνωση αξιοποίησής του, τόνισε ότι «προφανώς και δεν μου ανατέθηκε κάποια αρμοδιότητα που δεν γνώριζα, συζήτησα με τον Περιφερειάρχη, ο οποίος μου πρότεινε και εγώ αποδέχτηκα καθώς είμαι από τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης που δεν διστάζω να αναμετρηθώ με τις προκλήσεις. Αυτό έκανα πάντα και συνεχίζω και νομίζω ότι κρινόμαστε από την προσπάθεια και το αποτέλεσμα που φέρνουμε. Έτσι και εγώ θα κριθώ και προς αυτό δεν είναι και τυχαία η εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου σταθερά σε τόσες εκλογικές αναμετρήσεις, πρώτα στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση και τώρα στην Περιφέρεια προς το πρόσωπό μου, για την οποία και ευχαριστώ από καρδιάς που στήριξαν και σε αυτές τις εκλογές την υποψηφιότητά μου», είπε ο νέος Αντιπεριφερειάρχης.

 

Ο Παναγιώτης Φύκιας 

Ο νέος Αντιπεριφερειάρχης με αρμοδιότητα τη χωροθέτηση των δομών, Παναγιώτης Φύκιας, ανέλαβε άμισθη θέση, καθώς όπως σημειώνει, συνεχίζει να παραμένει στην αστυνομία στην οποία υπηρετεί επί σειρά ετών. Σε δήλωσή του στην εφημερίδα μας σημειώνει με νόημα ότι ο Περιφερειάρχης με τα καθήκοντα που του ανέθεσε τιμά στο πρόσωπό του ανθρώπους που στήριξαν την Περιφερειακή Αρχή.

Όπως είπε στα Νέα της Λέσβου: «Προσφέροντάς μου τη θέση αυτή ο κ. Μουτζούρης την οποία αποδέχτηκα, τιμά στο πρόσωπό μου τον κόσμο που μας στήριξε. Με την υπόσχεση ότι θα προσφέρω στο μέτρο του δυνατού, παραμένω εν ενεργεία αστυνομικός προσφέροντας, όπως έκανα τόσα χρόνια, στο κοινωνικό σύνολο».

 

Οι άλλες θέσεις

 Ο κ. Μουτζούρης έκανε χρήση του δικαιώματός του και για άλλες δυο θέσεις άμισθων  Αντιπεριφερειαρχών που αφορούν εκλεγμένους στα άλλα νησιά και συγκεκριμένα θέση άμισθου Αντιπεριφερειάρχη στον εκ Λήμνου, Άγγελο Λαμπρινό-Βλάττα, με αρμοδιότητα τα αγροτικά θέματα της Λήμνου, πράγμα που σημαίνει ότι η Λήμνος θα έχει δικό της Αντιπεριφερειάρχη για τα αγροτικά, δεν διευκρινίζεται όμως κατά πόσο θα έχει ο ίδιος δικαίωμα υπογραφής ή η Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Αναστασία Αντωνέλλη και για τη Λήμνο. Θέση άμισθου Αντιπεριφερειάρχη και στον εκ Χίου, Γιώργο Αρβανίτη, με αρμοδιότητα τις συγκοινωνιακές διασυνδέσεις και την ναυτιλία.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img