Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

“Πράξη αγάπης” για την πολύτεκνη μητέρα


Συγκινητική, για μια ακόμη φορά, είναι η ανταπόκριση του κόσμου στο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει η 34χρονη πολύτεκνη μητέρα από την Αγιάσο, το οποίο ανέδειξαν χθες με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ τα “Νέα της Λέσβου”. Δεκάδες ήταν τα τηλεφωνήματα που δέχτηκε η εφημερίδα, όπως και η πρώην Πρόεδρος της Αγιάσου, Διαμάντω Ρουγκέλλη, που στέκεται δίπλα στην οικογένεια και γνωρίζει από πρώτο χέρι τον Γολγοθά που ανεβαίνει. Η κ. Ρουγκέλλη επικοινώνησε και με τον Οργανισμό “Πράξη αγάπης”, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και έχει βοηθήσει εκατοντάδες παιδιά και ενήλικες να συγκεντρωθεί η οικονομική βοήθεια που χρειάζονται για την αποκατάσταση της υγείας τους, όπως έπραξε πέρυσι και με το βρέφος από τον Μεσαγρό που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά του.

Όπως μας είπε η πρώην Κοινοτάρχης, «μόλις δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση της οικογένειας από το χωριό μας ξεκίνησαν τα τηλεφωνήματα από απλούς πολίτες για να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν. Χαίρομαι πάρα πολύ και ταυτόχρονα συγκινούμαι που βλέπω ότι ο απλός ο κόσμος δεν σταματά ποτέ να προσφέρει από το υστέρημά του στις εποχές που ζούμε. Ευελπιστώ ότι θα καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε το ποσό που απαιτείται για να χειρουργηθεί η κοπέλα στην Αθήνα και να σταματήσει να υποφέρει από τους πόνους, ώστε να μπορέσει να μεγαλώσει και να χαρεί τα παιδιά της».

Η κ. Ρουγκέλλη τόνισε επίσης την αξιοπρέπεια της οικογένειας που παρά τα βάσανα που περνά μεγαλώνει τα παιδιά της υποδειγματικά και ανέφερε ως παράδειγμα ότι πριν από μερικούς μήνες ο μεγάλος γιος, 14 χρονών, είχε βρει στο χωριό ένα πορτοφόλι και το παρέδωσε στην Αστυνομία χωρίς καν να το ανοίξει. «Ποτέ δεν μας ζήτησαν βοήθεια μέχρι σήμερα, παρ’ ότι γνωρίζουμε όλοι τις δυσκολίες που περνούν. Και είναι πολύ σημαντικό ότι ανατρέφουν με αρχές και κανόνες τα παιδιά τους, τα οποία είναι αγαπητά σε όλο το χωριό», σημείωσε η ίδια.

Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον από την “Πράξη αγάπης” που παρέχει δωρεάν υπηρεσίες υγείας και κοινωνικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες μέσω εξειδικευμένων επιστημόνων, εργαζομένων και μελών που εργάζονται καθημερινά και όλο το 24ωρο, με σκοπό την έμπρακτη και ουσιαστική υποστήριξη συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Στο πλαίσιο της δράσης της αναλαμβάνει την διάσωση παιδιών και ενηλίκων που πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας, κινητοποιώντας τα μέλη της κοινωνίας, καθώς και τους αρμόδιους κρατικούς φορείς. Ταυτόχρονα, υποστηρίζει οικογένειες με βιοποριστικές δυσκολίες και προβλήματα υγείας, προσφέροντας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, είδη πρώτης ανάγκης και άλλα απαραίτητα αγαθά για την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img