Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

 EUROBANK: Με προτεραιότητα το δημογραφικό

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Μεγάλη εκδήλωση πραγματοποίησε χθες στη Μυτιλήνη η Τράπεζα Eurobank στο χώρο του Κτήματος “Ελιά και Θάλασσα”, κάνοντας τον απολογισμό του προγράμματος που υλοποιεί για την στήριξη του δημογραφικού στη χώρα μας, με τίτλο «Η Eurobank στο Βορειοανατολικό Αιγαίο: Προκλήσεις, Δημογραφικό και νέες πρωτοβουλίες για την τοπική ανάπτυξη», θέτοντας τους στόχους για το επόμενο διάστημα. Πρόκειται για πρόγραμμα που εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της τράπεζας από το 2021, με ένα πλέγμα για την στήριξη της οικογένειας και υλοποιείται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας σε συνεργασία με ιδρύματα και μη κυβερνητικές οργανώσεις. Για παράδειγμα έχουν γίνει ειδικές μελέτες αναφοράς με θέμα το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα, προκλήσεις και προτάσεις για τις οποίες χρηματοδοτείται η τράπεζα από έμπειρους επιστήμονες του ΙΟΒΕ, ενώ εδώ για το Βόρειο Αιγαίο να σημειώσουμε ενδεικτικά ότι στις Οινούσσες και τον Άγιο Ευστράτιο σε συνεργασία της Eurobank με την «Αποστολή» έγινε πιλοτική τοποθέτηση παιδαγωγών και μαζί με το Καστελόριζο ήταν τα πρώτα τρία μικρά νησιά, ενώ διατέθηκαν 66 βρεφικά πακέτα με είδη πρώτης ανάγκης για τον πρώτο χρόνο του κάθε μωρού.

Σημειωτέον ότι η Eurobank στηρίζει την λειτουργία της συμβουλευτικής πανελλαδικής γραμμής 11525 για τους γονείς, έχοντας και μια σειρά άλλων πρωτοβουλιών που αναλύθηκαν κατά την εκδήλωση. Όλα αυτά στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της τράπεζας μέσω των πολύπλευρων παρεμβάσεων, για την παρουσίαση των οποίων σε κεντρικό επίπεδο έχουν δώσει το παρών η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά την χθεσινή εκδήλωση στο κτήμα “Ελιά και Θάλασσα”, παρουσία κορυφαίων στελεχών της διοίκησης και του διευθύνοντος συμβούλου, Φωκίωνα Καραβία, έγινε ο απολογισμός της περασμένης χρονιάς και τέθηκαν οι στόχοι, αλλά και οι προτεραιότητες του επόμενου διαστήματος.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, Αντιδήμαρχοι και Αντιπεριφερειάρχες, εκπρόσωποι φορέων, επιχειρηματίες και πλήθος κόσμου.

Η κεντρική διοίκηση της Eurobank

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Στρατής Λιαρέλλης, ενώ ο κ. Καραβίας τόνισε την σημαντικότητα των προγραμμάτων της Eurobank για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος και την ενίσχυση των νέων οικογενειών, ώστε να σταθούν στα πόδια τους. Στην συζήτηση επίσης συμμετείχαν και οι γιατροί συνιδρυτές του σωματείου Be Live Χάρης Χηνιάδης και Βασίλης Κελλάρης.

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση

Γενικότερα τονίστηκε η ανάγκη για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ώστε να δοθεί το κίνητρο σε νέες οικογένειες να μείνουν στην Ελλάδα συντελώντας στην επίλυση του δημογραφικού. Με αυτό το σκεπτικό η Eurobank σχεδιάζει τα νέα της προγράμματα με σημαντικές προοπτικές.

Οι ομιλητές της εκδήλωσης

Στην εκδήλωση συμμετείχε διαδικτυακά και η Υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία απέστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα ευχαριστώντας όλους τους διοργανωτές αλλά και τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, καθώς την ώρα εκείνη διεξαγόταν στη Βουλή η συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Η κ. Ζαχαράκη σημείωσε: «Οι νέες θέσεις εργασίας είναι το διαβατήριο για την οικονομική και εργασιακή ασφάλεια των νέων ανθρώπων, που ίσως σκέφτονται να κάνουν το επόμενο βήμα στη ζωή τους, να μείνουν στον τόπο τους και να κάνουν οικογένειες».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img