Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

“Μαγαζάκι” διακίνησης στο πάρκο Χατζηδήμου


Μαγαζάκι διακίνησης ναρκωτικών και μάλιστα με ποσότητα ηρωίνης που αντιστοιχεί σε τουλάχιστον 700 φιξάκια, είχε στήσει και συνελήφθη από την αστυνομία, παρουσία Αντιεισαγγελέα, ένας Αφγανός κατά τα άλλα μετανάστης που βρίσκεται στη Λέσβο και διαμένει μόνος του σε κατοικία στην ευρύτερη περιοχή του πάρκου Χατζηδήμου. 

Ο Αφγανός ελέγχθηκε από την αστυνομία και βρέθηκε πάνω του μικροποσότητα κάνναβης, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα στο σπίτι όπου διέμενε παρουσία Αντιεισαγγελέα, όπως προβλέπεται, όπου εντοπίστηκαν 338 γραμμάρια ηρωίνης. Η ποσότητα της ηρωίνης αντιστοιχεί κατ’ ελάχιστο σε 700 δόσεις, πράγμα που σημαίνει ότι ο αλλοδαπός έκανε “χοντρές” δουλειές καθώς ο τζίρος από την διάθεση αυτών των ναρκωτικών στην χειρότερη περίπτωση θα ήταν στο ποσό των 35.000 ευρώ αν δεν μπλόκαρε την ηρωίνη η Δίωξη. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο Αφγανός δεν διακινούσε ναρκωτικά μόνο σε αλλοδαπούς αλλά και σε ντόπιους και μάλιστα η ποιότητά τους είναι τέτοια που να δικαιολογείται η διακίνησή τους σε χρήστες πιο χαμηλών εισοδημάτων σε τιμές 50 – 60 ευρώ η δόση. Η Αστυνομία διερευνά ποια άτομα μπορεί να βρίσκονται γύρω του και να συνεργάζονται μαζί του, καθώς και την προέλευση των ναρκωτικών, όπως επίσης αν υπάρχει άλλο άτομο πίσω από αυτόν που έδινε τις εντολές και ο ίδιος ενεργούσε κατόπιν  συγκεκριμένων κατευθύνσεων. Με άλλα λόγια εξετάζεται αν εγκέφαλος είναι ο ίδιος ή αν είναι άλλο άτομο και εκείνος λειτουργούσε ως υπάλληλος.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο αλλοδαπός συνελήφθη σε τυχαίο έλεγχο της αστυνομίας, αν και επίσημα η αστυνομία επικαλείται ότι το συγκεκριμένο άτομο είχε τεθεί υπό παρακολούθηση καθώς υπήρχαν πληροφορίες στη Δίωξη Ναρκωτικών για τη δράση του στην ευρύτερη περιοχή του πάρκου Χατζηδήμου και όχι μόνο. Οι αστυνομικοί αφού τον παρακολούθησαν και τον μπλόκαραν πιάνοντάς τον αρχικά με την μικροποσότητα του χασίς, στη συνέχεια προχώρησαν οι διαδικασίες για την κατ’ οίκον έρευνα όπου βρέθηκε η μεγάλη ποσότητα των ναρκωτικών.

Να σημειωθεί ότι χρόνια τώρα το πάρκο Χατζηδήμου αποτελούσε ένα προβληματικό σημείο συνάντησης, καθώς ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες οι διερχόμενοι έβλεπαν μέσα σκιές και άτομα του περιθωρίου, ενώ οι εκτιμήσεις ότι μέσα σε αυτό το χώρο γίνεται διακίνηση ναρκωτικών δεν αποτελούν είδηση. Αυτό, ωστόσο, ισχύει περισσότερο κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου καθώς τα καλοκαίρια που η Κομνηνάκη ζωντανεύει, εκ των πραγμάτων τα άτομα του περιθωρίου βρίσκουν άλλα πιο απομακρυσμένα στέκια, δεδομένου πως στην εν λόγω οδό υπάρχει συνεχώς όλο το βράδυ κίνηση και συχνή παρουσία της αστυνομίας. 

Να σημειωθεί ότι η αστυνομία κατά την έρευνα που έκανε στο σπίτι του αλλοδαπού δεν βρήκε αξιόλογο χρηματικό ποσό, καθώς φαίνεται ότι ή ο ίδιος πρόσεχε τις κινήσεις του κάνοντας αλλού «καβάντζες» ή λειτουργούσε για λογαριασμό άλλου ατόμου παραδίδοντας τις εισπράξεις και κρατούσε μόνο τα ναρκωτικά που διακινούσε στο σπίτι.  

Η αστυνομία συνεχίζει την έρευνά της, ενώ εκτιμάται ότι περαιτέρω στοιχεία μπορεί να δώσει το κινητό τηλέφωνο του δράστη από τις τελευταίες επικοινωνίες και επαφές που είχε μέχρι τη σύλληψή του, το οποίο κατασχέθηκε, προκειμένου να παραδοθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας για περαιτέρω διερεύνηση.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img