Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

13 σακιά ελιές έκλεψαν από το ελαιοτριβείο Κοκκινοφόρου

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Δυσάρεστη έκπληξη περίμενε χθες το πρωί το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελαιοτριβείων Βασίλη Κοκκινοφόρο, όταν ανοίγοντας την επιχείρησή του στην περιοχή της Μόριας διαπίστωσε ότι είχαν κάνει φτερά 13 σακιά πελατών του με ελιές, που βρίσκονταν στην σειρά για να περάσουν προς έκθλιψη. Η κλοπή έγινε τα ξημερώματα στο ελαιοτριβείο και οι δύο δράστες κατάφεραν να σκαρφαλώσουν μέσα στη μονάδα από τον πίσω τοίχο που βρίσκεται από την πλευρά του κοιμητηρίου της Μόριας και σιγά-σιγά φόρτωσαν σε αυτοκίνητο τα 13 σακιά ελιές. Το πρωί διαπιστώνοντας το πρόβλημα ο ελαιοτριβέας ενημέρωσε την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, ενώ τον από μηχανής θεό για την διευκόλυνση της αστυνομίας ώστε να εντοπίσει τους δύο δράστες αποτέλεσε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης με κάμερες, μέσω του οποίου είχαν αποτυπωθεί οι κινήσεις  τους βήμα προς βήμα στη μονάδα κατά την τέλεση της κλοπής.

Η αστυνομία αξιοποιώντας το οπτικό υλικό κατάφερε να φτάσει αμέσως στους δράστες, ένα Βούλγαρο από τα βορειόχωρα της Μυτιλήνης και ένα Μυτιληνιό, οι οποίοι χθες πριν το μεσημέρι είχαν συλληφθεί και είχε ενημερωθεί ο ελαιοτριβέας για να παραλάβει τον καρπό (800 κιλά περίπου) για τους πελάτες του.

Όπως είπε ο κ. Κοκκινοφόρος μιλώντας στα «Νέα της Λέσβου» “40 χρόνια στο επάγγελμα πρώτη φορά βρίσκομαι αντιμέτωπος με μία τέτοια κλοπή. Φαίνεται πως λόγω της καλής τιμής που έχει φέτος το ελαιόλαδο κάποιοι έχουν αποθρασυνθεί εντελώς”, είπε εκφράζοντας τις θερμές του ευχαριστίες προς την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης για την άμεση κινητοποίηση των στελεχών της και τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών και την απόδοση της ποσότητας του καρπού που εκλάπη.

Η αστυνομία διερευνούσε χθες την πιθανότητα εμπλοκής των δύο δραστών και σε άλλα περιστατικά.

- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img