Με το νέο Ηγούμενο στη γιορτή του Αγίου Ιγνατίου

Spread the love

 Χωρίς καθυστέρηση ο μητροπολίτης Μηθύμνης, Χρυσόστομος, προχώρησε στην έκδοση της απόφασης για τον διορισμό Ηγουμένου στη Μονή του Αγίου Ιγνατίου, καθώς τα θέματα της μονής δεν μπορούν να περιμένουν. Ταυτόχρονα ο σεβασμιώτατος θέλησε η γιορτή του Αγίου Ιγνατίου, που τιμάται αυτή τη Δευτέρα και είναι από τις σημαντικότερες εορτές για την Καλλονή αλλά και τη Μητρόπολη Μηθύμνης, να βρει το μοναστήρι με Ηγούμενο, ο οποίος αναλαμβάνει να συνεχίσει το έργο του μακαριστού Αρχιμανδρίτη Νικόδημου Κουτσαμπάση

Ο Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κουτσάκης, που υπηρετεί ως εφημέριος στην Αγία Παρασκευή αναλαμβάνει τα καθήκοντα Ηγουμένου, ενώ ο μητροπολίτης Μηθύμνης φροντίζει να τον πλαισιώσει με συνεργάτες που θα τον βοηθήσουν στο έργο του ως Επιτροπή Διαχείρισης. 

Τα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής είναι οι εφημέριοι, π. Παναγιώτης Καταξινός και π. Γεώργιος Καστρινέλης, καθώς επίσης και το στέλεχος της Μητρόπολης Μηθύμνης, Θεολόγος, Ιωάννης Κράλης.

Το πανηγύρι του Αγίου Ιγνατίου 

Μεγάλο αναμένεται να είναι και φέτος το πανηγύρι του Αγίου Ιγνατίου, κτήτορος της Μονής Λειμώνος Καλλονής. Την Κυριακή, στις 19:00, παραμονή της μνήμης του Αγίου θα τελεστεί ο μικρός μοναστηριακός εσπερινός, ενώ στις 21:00, όπως κάθε χρόνο, το μοναστήρι θα είναι γεμάτο από κόσμο και μετά την τέλεση του Εσπερινού θα ακολουθήσει η καθιερωμένη λιτάνευση των λειψάνων. 

Τη Δευτέρα στις 7:00 το πρωί θα τελεστεί ο Όρθρος και θα ακολουθήσει η Θεία Λειτουργία, ενώ να σημειώσουμε ότι στη Λέσβο ταξιδεύουν για να βρίσκονται στο πανηγύρι του Αγίου Ιγνατίου προσκεκλημένοι του ποιμενάρχη Μηθύμνης, οι μητροπολίτες Σερρών, Θεολόγος και Ελευθερουπόλεως, Χρυσόστομος.

 

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση