Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

16.313 οι Τούρκοι του Ιουνίου στη Λέσβο

Στο 42% ανέρχεται η αύξηση των τούρκων τουριστών του φετινού Ιουνίου έναντι του Ιουνίου του 2023 που ήταν η καλύτερη χρόνια όλων των εποχών κάνοντας ρεκόρ για το 2024 καθώς έχουμε 4.903 περισσότερους τούρκους τουρίστες σε 1 μήνα σε σύγκριση με πέρυσι.

Συνολικά στη Λέσβο τον Ιούνιο από την Τουρκία πέρασαν 20.978 άτομα ωστόσο οι τούρκοι ανήλθαν σε 16.313 (οι άλλοι είναι υπήκοοι άλλων χωρών) και ο αριθμός αυτός είναι πολύ σημαντικός ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι στους παραπάνω οι 4.379 εξέδωσαν τη βίζα του στο Τελωνείο Μυτιλήνης.

Τα αυτά είχαν καταχωρηθεί μέχρι χθες στο Τελωνείο (τα τελικά στοιχεία του μήνα αναμένεται να επικυρωθούν σήμερα  και θα διαφέρουν ελάχιστα από τους αριθμούς που προαναφέρουμε για τις αφίξεις του Ιουνίου).  Οι αφίξεις του Ιουνίου σε επίσημους αριθμούς  έρχονται να αποτυπώσουν το κλίμα ευφορίας που επικρατεί στον τόπο μας από τον τουρισμό από την Τουρκία που φαίνεται παντού. Ωστόσο υπάρχει όμως και μία αρνητική εξέλιξη η οποία έχει να κάνει με την Πύλη εισόδου της Πέτρας η οποία δεν θα έχει όπως φαίνεται μακροβιότητα, καθώς συνολικά καθ όλη τη διάρκεια του μήνα πέρασαν 52 άτομα από την Τουρκία στην Πέτρα εκ των οποίων οι 40 τούρκοι.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img