17 αιτούντες άσυλο θετικοί στον covid -19 στη δομή του Δήμου Μυτιλήνης

17 μετανάστες που έφθασαν πριν λίγες ημέρες στο Πλωμάρι βγήκαν θετικοί στον covid -19. Το γεγονός ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμος Μυτιλήνης τονίζοντας ότι όλοι είναι ασυμπτωματικοί ενώ έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας και θα παραμείνουν σε απομόνωση. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό αιτούντων άσυλο που εντοπίζονται θετικοί στον covid -19 .
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
“Από τον Δήμο Μυτιλήνης ανακοινώνεται, με σκοπό την πλήρη και υπεύθυνη πληροφόρηση των πολιτών, ότι στις 9-8-2020 μας ανακοινώθηκε από τον Διοικητή του ΚΥΤ Μόριας δια του ΕΟΔΥ, ότι από τους ευρισκόμενους σε καραντίνα 38 μετανάστες, οι οποίοι αφίχθησαν με βάρκα στο Πλωμάρι στις 6-8-2020 και για τους οποίους από την πρώτη στιγμή ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες αυστηρές διαδικασίες για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ, σε σχετικές εξετάσεις που υπεβλήθησαν, ευρέθησαν 17 άτομα θετικά στον COVID-19 ως ασυμπτωματικοί.

Τα άτομα αυτά θα παραμείνουν σε καραντίνα σε πλήρη φύλαξη και απομόνωση για 14 μέρες, ήτοι μέχρι τις 23 Αυγούστου, οπότε και θα γίνει ο σχετικός επανέλεγχος. Ο Δήμος Μυτιλήνης και ο Δήμαρχος προσωπικά, παρακολουθούν με ιδιαίτερη ευαισθησία την ακριβή τήρηση των ιατρικών κανόνων για διασφάλιση της υγείας όλων των δημοτών, συστήνουν όμως ατομική ευθύνη και αυστηρή τήρηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας για να μείνουμε υγιείς και ασφαλείς”.