Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

17χρονος ανοίγει τα φτερά του στο ποδόσφαιρο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Φυτώρια ανάδειξης αθλητών και, γιατί όχι, και αυριανών πρωταθλητών αποτελούν οι τοπικές ομάδες της Λέσβου και παρά το γεγονός ότι είμαστε μια επαρχιακή περιοχή αρκετά απομακρυσμένη από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, όπου χτίζονται συνήθως οι μεγάλες καριέρες, οι ντόπιοι προπονητές λειτουργούν με διορατικότητα ανοίγοντας τον δρόμο σε νέα παιδιά που έχουν κλίση σε συγκεκριμένα αθλήματα. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο Γρηγόρης Κοντός για τον Κώστα Κεντέρη και άλλους πρωταθλητές, υπάρχουν όμως και άλλα τέτοια παραδείγματα στη Μυτιλήνη και στα χωριά, που δείχνουν ότι οι ομάδες της Λέσβου είναι ζωντανά κύτταρα και φυτώρια πρωταθλητών. 

Μια τέτοια περίπτωση θα αναδείξουν σήμερα τα Νέα της Λέσβου μέσω του Κεραυνού Αφάλωνα, που είναι μια ποδοσφαιρική ομάδα που ιδρύθηκε το 1931 και έχει παρουσία στα αθλητικά δρώμενα του τόπου μας. Ένας από τους αθλητές της ομάδας βρίσκεται στο στάδιο να δοκιμαστεί από ομάδα του εξωτερικού (δεν αναφέρουμε περαιτέρω λεπτομέρειες για ευνόητους λόγους), καθώς το ταλέντο του στο ποδόσφαιρο δεν τον αφήνει απαρατήρητο. Πρόκειται για τον 17χρονο ποδοσφαιριστή του Κεραυνού Αφάλωνα, Ορέστη Δεσποτίδη, για τον οποίο οι συναθλητές αλλά και ο προπονητής του αναγνωρίζουν ότι μπορεί να έχει μια πολύ καλή προοπτική – ακόμα και στο εξωτερικό αν συνεχίσει με την ίδια πειθαρχία και προσήλωση στους στόχους του – να διακριθεί στο ποδόσφαιρο.  

Ο προπονητής της ομάδας του Κεραυνού Αφάλωνα μίλησε στην εφημερίδα μας για την αγωνιστικότητα και τον χαρακτήρα του ποδοσφαιριστή με τα καλύτερα λόγια. Έκανε λόγο για ένα ανερχόμενο ταλέντο που μπορεί να αξιοποιηθεί σε πολλές θέσεις, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Καταρχάς να ξεκινήσω από το χαρακτήρα του ποδοσφαιριστή, που είναι και το πιο βασικό. Είναι ένα άριστο παιδί, με πολύ σωστή συμπεριφορά τόσο εξω-αγωνιστικά όσο και αγωνιστικά, στις προπονήσεις και στους αγώνες γενικά. Και αυτό το χαρακτηριστικό του δίνει την ώθηση για να πάει ακόμα πιο ψηλά. Τώρα στο αγωνιστικό κομμάτι, όντως είναι ένα ταλέντο. Εγώ συγκεκριμένα τον έχω χρησιμοποιήσει σε όλες τις θέσεις και χωρίς αντίρρηση το παιδί, κάθε φορά που χρειάστηκε να παίξει σε οποιαδήποτε θέση, αντεπεξήλθε στο μέγιστο. Δίνει τα πάντα σε κάθε αγώνα. Είναι από τους κορυφαίους στους αγώνες. Είναι ένας πολυτάλαντος παίχτης, πολυσύνθετος, όπου και να τον χρησιμοποιήσεις. Τόσο στην άμυνα, όσο στο κέντρο, άλλο τόσο και στην επίθεση, όπου χρειάστηκε να παίξει ήταν πάρα πολύ καλός». 

Το τρίπτυχο: Διάθεση, ταλέντο όρεξη

Ερωτώμενος για το αν μπορεί ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής να αντεπεξέλθει στην προοπτική του να αγωνιστεί σε μια ευρωπαϊκή ομάδα, μιας που «ηχούν» ήδη οι σειρήνες για ενδιαφέρον από ομάδα της Ευρώπης, απάντησε: «Πιστεύω ότι έχει την διάθεση, έχει το ταλέντο και την όρεξη για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών ομάδων. Αυτό φαίνεται, άλλωστε, αν τον παρατηρήσει κανείς στις προπονήσεις και στους αγώνες. Πραγματικά δουλεύει σκληρά στις προπονήσεις και αποδίδει τα μέγιστα στους αγώνες. Όλα αυτά είναι θετικά στο να μπορέσει και να πάει να κάνει τη δοκιμή και γιατί όχι να παραμείνει σε μια από τις ευρωπαϊκές ομάδες που στοχεύει».

«Ο Ορέστης είναι υπόδειγμα αθλητή»

Εδώ ο Ορέστης Δεσποτίδης στο γήπεδο

Ο Πρόεδρος της ομάδας του Κεραυνού Αφάλωνα μίλησε στην εφημερίδα μας με τα καλύτερα λόγια για τον ποδοσφαιριστή, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Απ’ όταν πρωτοήλθε ο Ορέστης στην ομάδα έχει περάσει αρκετός καιρός και έχει εξελιχθεί σε πάρα πολύ καλό παίχτη. Τόσο σαν άτομο, σαν προσωπικότητα όσο και σαν παίχτης στον αγωνιστικό χώρο. Από την αρχή εγώ δίνω, όπως και ο προπονητής, όπως και η διοίκηση, προτεραιότητα στον χαρακτήρα του αθλητή και στην συμπεριφορά του γενικότερα, το πώς είναι σαν άτομο δηλαδή ο αθλητής και μετά αξιολογούμε αθλητικά και αγωνιστικά. Έχει εξελιχθεί πάρα πολύ αγωνιστικά. Ο Ορέστης είναι υπόδειγμα αθλητή. Τόσο στην προπόνηση όσο και στην συμπεριφορά του μέσα στα αποδυτήρια, αλλά και στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό πρεσβεύουμε, αυτό θέλουμε, αυτό επιθυμούμε για κάθε παίχτη. Ο χαρακτήρας του είναι αδαμάντινος, δεν προκαλεί με την συμπεριφορά του ούτε στις προπονήσεις, ούτε στον αγωνιστικό χώρο. Και αυτό είναι πάρα πολύ θετικό για εμάς. Πιστεύω πολύ σε εκείνον». 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img