Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

19 ναι για την ανάκληση των αδειών στο Αφεντέλι

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Με 19 ψήφους υπέρ από τους Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης που προκάλεσαν την χθεσινή συνεδρίαση εγκρίθηκε η εισήγηση για την ανάκληση των αδειών δόμησης στην παραλία Αφεντέλι από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Τα 12 μέλη της παράταξης Βέρρου απείχαν από την ψηφοφορία, υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη πρόταση είναι προσχηματική και ανεφάρμοστη και πως λήφθηκε για λόγους εντυπωσιασμού. Λευκό ψήφισε ο Στέφανος Αποστόλου και παρών ο Στρατής Αλεξίου.

Είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο για την σύγκληση της συνεδρίασης και την λήψη απόφασης επί της εισήγησης των μελών της αντιπολίτευσης, αφού η ιδιοκτήτρια της επίμαχης έκτασης έστειλε εξώδικο στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους 19 Δημοτικούς Συμβούλους προειδοποιώντας ότι μια τέτοια απόφαση θα ήταν παράνομη, δεδομένου ότι για την αναστολή έκδοσης οικοδομικής άδειας αρμόδια για να αποφασίσει είναι μόνο η νομοθετική εξουσία, διά νόμου και ο αρμόδιος Υπουργός, ενώ σε ειδικές περιπτώσεις οι υποθέσεις αυτές παραπέμπονται στα δικαστήρια. Η ιδιοκτήτρια τόνισε επίσης ότι ο Υπουργός έχει απαντήσει δύο φορές σε σχετικές επερωτήσεις στη Βουλή, ενώ έχουν αποφανθεί επί του θέματος και το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς και το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων στο οποίο προσέφυγε ο Δήμαρχος, Ταξιάρχης Βέρρος.

Η κοινοποίηση του εξωδίκου στους Δημοτικούς Συμβούλους από τον κ. Γελαγώτη προκάλεσε την αντίδραση της Χρυσούλας Ζωγράφου, η οποία μίλησε για παρεμβάσεις λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία για το κρίσιμο αυτό ζήτημα. «Η παρέμβασή σας να κοινοποιήσετε πριν λίγη ώρα την εξώδικη δήλωση της κυρίας Καραγιάννη, κατά τον χρόνο δηλαδή που είχατε ορίσει για την ψηφοφορία, συνιστά απαράδεκτη επέμβαση επηρεασμού της γνώμης των Συμβούλων. Είμαστε ενήλικα και υπεύθυνα πρόσωπα όλοι όσοι ζητήσαμε την συνεδρίαση. Είμαστε καλά πληροφορημένοι για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας. Δεν μας χρειάζονται οι νομικές γνώσεις του ανθρώπου που θέλει να καταστρέψει το Αφεντέλι. Και επειδή είναι φανερή η τοποθέτηση της αντιπολίτευσης επί του θέματος, συμπεραίνω ότι εκείνους που θέλετε να εκφοβίσετε είναι οι Σύμβουλοι της συμπολίτευσης. Ελπίζω και εύχομαι να μην τα καταφέρετε  και οι συνάδελφοι  να σταθούν στο ύψος της ανάγκης αυτού του  τόπου. Να μην επηρεαστούν από όποιον επιδιώκει τον χαμό του», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος.

- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img