Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

2,5 εκατ. για έργα υποδομών στο Δήμο Δυτικής Λέσβου

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Τέσσερα ακόμη έργα, συνολικού προϋπολογισμού που υπερβαίνει τα 2,5 εκατ. ευρώ, βαίνουν προς δημοπράτηση μέσα στο καλοκαίρι και αφορούν σε σχολικές και δημοτικές υποδομές, αλλά και σε υποδομές πολιτισμού και αθλητισμού. 

Αναλυτικότερα, μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν οι προσφορές για τον μειοδότη της δημοπρασίας του έργου αναβάθμισης του Πολιτιστικού Κέντρου Μανταμάδου (με προϋπολογισμό 350.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων της Περιφέρειας και ιδίους πόρους του Δήμου), ενώ μέχρι τις 2 Αυγούστου για το έργο της επισκευής και συντήρησης των δημοτικών κτιρίων Βασιλικών, Παρακοίλων και Λεπετύμνου. Έργο συνολικού προϋπολογισμού 230.607 ευρώ που χρηματοδοτείται ομοίως από πιστώσεις του ΠΔΕ της Περιφέρειας και ιδίους πόρους του Δήμου. 

Ακόμη, στις 23 Αυγούστου θα ανοίξουν οι προσφορές για την επιπλέον παρέμβαση στο γήπεδο Μολύβου με τίτλο ανακατασκευή υποδομών γηπέδου Μήθυμνας, στο οποίο περιλαμβάνεται η εγκατάσταση ενός ακόμη ταρτάν στίβου, συνολικού προϋπολογισμού 929.999 ευρώ.

Τέλος, τον Σεπτέμβρη θα δημοπρατηθεί και το έργο παρέμβασης για την συντήρηση των σχολικών κτιρίων των Δημοτικών Ενοτήτων Καλλονής, Πολιχνίτου, Ερεσού-Αντίσσης, Αγ. Παρασκευής, Μανταμάδου, Πέτρας και Μήθυμνας με συνολικό προϋπολογισμό 1,1 εκατ. ευρώ, με πιστώσεις του ΠΔΕ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και ιδίους πόρους του Δήμου. 

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, «ολοκληρώνουμε μέσα στις επόμενες ημέρες άλλον ένα σημαντικό κύκλο δημοπρασιών που αφορούν σε υποδομές του νεοσύστατου Δήμου μας, συνεχίζοντας την προσπάθειά μας να δώσουμε στους δημότες μας μία σειρά παρεμβάσεων που ήταν ζητούμενες εδώ και χρόνια. Δε σταματήσαμε – παρά τις πολλές δυσκολίες – τον ρυθμό της παραγωγής έργου ούτε στιγμή και οφείλω να ευχαριστήσω θερμά για αυτό τους συνεργάτες μου και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας. Σε αυτόν τον κύκλο δημοπρασιών, θέλω ασφαλώς να ξεχωρίσω τις παρεμβάσεις για τη νεολαία μας. Για τα σχολεία των Δημοτικών μας Ενοτήτων, αλλά και για την εγκατάσταση ενός ακόμη ταρτάν στίβου στη Δυτική Λέσβο, μετά από εκείνη που ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες στο Στάδιο “Κ. Κεντέρης” της Καλλονής». 

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img