Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

2 εκατ. για τους αγροτικούς δρόμους

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Βγαίνουν στον αέρα οι διαγωνισμοί για τα έργα του Δήμου Μυτιλήνης που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”

Ήρθε επιτέλους η ώρα της δημοπράτησης για τα έργα του Δήμου Μυτιλήνης που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” από την περασμένη άνοιξη. Την επόμενη εβδομάδα θα βγουν στον αέρα οι διαγωνισμοί για τα έργα πρόσβασης σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις του νότιου τμήματος της Μυτιλήνης και στον άξονα Φαρά – Τάρτι – Τσάφι – Λιγονάρι -Τσίλια, καθώς επίσης και στον αγροτικό δρόμο Καγιάνι – Λουτρά, που αποτελούν χρόνια αιτήματα των κατοίκων. Ο προϋπολογισμός αυτών των έργων ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ, ενώ επίκειται η δημοπράτηση σειράς ακόμη παρεμβάσεων στο τέλος του μήνα.

Το έργο Φαρά – Τάρτι – Τσάφι – Λιγονάρι – Τσίλια αφορά στην βελτίωση υφιστάμενων αγροτικών δρόμων και συγκεκριμένα στην τσιμεντόστρωση από Τάρτι προς παραλία Φαρά, με συνολικό μήκος του προς βελτίωση τμήματος 1.740 μέτρα, την ασφαλτόστρωση από Τάρτι προς παραλία Τσίλια με συνολικό μήκος του προς βελτίωση τμήματος 2.400 μέτρα, τσιμεντόστρωση έως παραλία Τσίλια 1.390 μέτρα, τσιμεντόστρωση τμήματος προς παραλία Τσάφι, από την διακλάδωση με δρόμο Τάρτι – Τσίλια, με συνολικό μήκος του προς βελτίωση τμήματος,162 μέτρα και τσιμεντόστρωση προς παραλία Λιγονάρι, από την διακλάδωση με δρόμο Τάρτι – Τσίλια, με συνολικό μήκος του προς βελτίωση τμήματος 708 μέτρα. Συνολικά θα τσιμεντοστρωθούν 4 χλμ. και θα πέσει άσφαλτος σε 2,5 χλμ..

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο έργο, ξεκινά από τον οικισμό των Ταξιαρχών και φτάνει στο όριο του οικισμού Λουτρών Μυτιλήνης, συνολικού μήκους 3.404 μ., ενώ περιλαμβάνει και το νότιο όριο του οικισμού της Αγίας Μαρίνας προς την περιοχή «Βουρνάζων Τούμπα», όπου συνενώνονται στην διακλάδωση των θερμοκηπίων και καταλήγει στο σημείο που συναντά τον παράλληλο δρόμο του αεροδρομίου, συνολικού μήκους 2.375 μ.. Βασικός στόχος της μελέτης είναι να επιτευχθεί η βελτίωση της βατότητας των δρόμων ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή προσπελασιμότητα των κατοίκων προς τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις της περιοχής αυτής.

Όπως δήλωσε στα “Νέα της Λέσβου” ο Αντιδήμαρχος Έργων, «και τα δύο αυτά έργα ήταν αιτήματα εκατοντάδων συνδημοτών μας εδώ και πολλά χρόνια. Η Δημοτική Αρχή Κύτελη έρχεται σήμερα να τα υλοποιήσει, αφού τους προηγούμενους μήνες με μεθοδικότητα και επίπονη εργασία εκπονήσαμε τις μελέτες και λάβαμε τις διάφορες αδειοδοτήσεις. Αυτά τα έργα θα συμβάλλουν όχι μόνο στη γεωργική και την οικονομική αναβάθμιση των περιοχών, αλλά και στη βιώσιμη κινητικότητα, συντομεύοντας κατά πολύ αποστάσεις, όπως στην περίπτωση του δρόμου από τους Ταξιάρχες μέχρι τα Λουτρά».

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα βγουν στον αέρα οι διαγωνισμοί για την ανάπλαση του πάρκου στο Ίππειος, που επίσης έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ, την αναβάθμιση του γηπέδου “Παναγιώτης Σαλταμάρας”, απέναντι από τα δικαστήρια, την κατασκευή γηπέδου 5χ5 στην Παναγιούδα και την ανακατασκευή του πλακόστρωτου στη Μόρια. Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στα γήπεδα του Αφάλωνα και της Μόριας.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img