Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

20 χρόνια προσφοράς από την “Άμπελο”

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Είκοσι χρόνια λειτουργίας και συνεχούς προσφοράς συμπληρώνει φέτος το Σωματείο Εθελοντισμού “Η Άμπελος”, που δημιουργήθηκε το 2004 στο ορεινό χωριό του Πλωμαρίου, το Αμπελικό, και το γιόρτασε την Κυριακή με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, όπου παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Παναγιώτης Χριστόφας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Καρασάββας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας, Γιώργος Κουρουλής, ο πρώην Πρόεδρος, Ραφαήλ Μελιγωνίτης, ο Περιφερειακός Διοικητής Βορείου Αιγαίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Παναγιώτης Κυπριωτέλλης, ο απερχόμενος Διοικητής Νομού Λέσβου, Χρήστος Σάσσαρης, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Δημήτρης Μαλλιαρός, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, Γιάννης Πατσέλης και πολλοί πολίτες. 

Δίπλα στους εθελοντές δεσμεύτηκε ότι θα βρίσκεται ο Π. Χριστόφας

Ο ιερέας του χωριού και πρωτεργάτης της “Αμπέλου”, π. Ευστράτιος Κακάμπουρας, ευλόγησε και έκοψε την βασιλόπιτα, αναφέροντας ότι το Σωματείο αριθμεί 50 μέλη, εκ των οποίων 18 είναι εκπαιδευμένοι και παρέχουν τις υπηρεσίες τους, όπου χρειαστεί, σε έκτακτες ανάγκες από ακραία καιρικά και φυσικά φαινόμενα, πυρκαγιές, αλλά και σε περιπτώσεις οικογενειών ή μεμονωμένων πολιτών που έχουν ανάγκη για οποιονδήποτε λόγο. Η “Άμπελος” έχει καταφέρει, εκτός από το έμψυχο δυναμικό, να διαθέτει σήμερα τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό σε οχήματα και εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται για να μπορεί να παρεμβαίνει άμεσα για την πρόληψη ή την αντιμετώπιση ζημιών. Ο π. Ευστράτιος Κακάμπουρας ευχαρίστησε τόσο τον Δήμο Μυτιλήνης, όσο και την Περιφέρεια αλλά και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, που στέκονται δίπλα στους εθελοντές και ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία σε όλους. 

Το σπουδαίο έργο που επιτελούν οι εθελοντές του Σωματείου εξήραν σε σύντομες ομιλίες τους ο Π. Χριστόφας, ο Ν. Καρασάββας, ο Γ. Κουρουλής, ο Π. Κυπριωτέλλης και ο Δ. Μαλλιαρός, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκαν ότι θα βρίσκονται αρωγοί σε όλες τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν για την Πολιτική Προστασία στο νησί μας.

spot_img

More articles

spot_img