Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

25.250 έξυπνοι μετρητές νερού

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Στόχος η αύξηση της εισπραξιμότητας και ο άμεσος εντοπισμός βλαβών – διαρροών

Έπεσαν χθες το πρωί οι υπογραφές μεταξύ της ΔΕΥΑΛ και της αναδόχου εταιρείας “Μεσόγειος Digital Α.Ε.” για την προμήθεια και εγκατάσταση 25.250 έξυπνων μετρητών νερού σε όλη τη Λέσβο. Για το σημαντικό αυτό έργο, συνολικού προϋπολογισμού 11 εκατ. ευρώ, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, Παναγιώτης Βάλεσης και ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας, Νίκος Παπασαραφιανός, παρουσία του Δημάρχου Μυτιλήνης, Παναγιώτη Χριστόφα, ο οποίος επεσήμανε ότι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Λέσβου περνά πλέον στην ψηφιακή εποχή με στόχο αφενός την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και αφετέρου την αύξηση της εισπραξιμότητας. 

Ήδη, με προηγούμενο πρόγραμμα η ΔΕΥΑΛ είχε προμηθευτεί πιλοτικά 500 ψηφιακά υδρόμετρα, τα οποία τοποθετήθηκαν στον Χάλικα, ενώ με τη νέα προμήθεια θα τοποθετηθούν 10.250 νέοι μετρητές στο Δήμο Μυτιλήνης και 15.000 στο Δήμο Δυτικής Λέσβου. Σκοπός αυτού του έργου – όπως τόνισε ο κ. Βάλεσης – είναι η συνεχής παρακολούθηση της κατανάλωσης κάθε παροχής και ο άμεσος εντοπισμός τυχόν διαρροής ή βλάβης. «Με τον τρόπο αυτό θα πετύχουμε την εξοικονόμηση νερού αλλά και την αύξηση των εσόδων της ΔΕΥΑΛ, όπως είχαμε δεσμευτεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο», είπε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, σημειώνοντας ότι η Επιχείρηση αναλαμβάνει συνεχώς πρωτοβουλίες για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων παρά την σοβαρή υποστελέχωσή της.

Οι νέοι έξυπνοι μετρητές νερού που θα τοποθετηθούν σε όλη τη Λέσβο

Στο πλαίσιο αυτό, ο Π. Βάλεσης υπογράμμισε ότι αλλάζει η φιλοσοφία του Δήμου και της ΔΕΥΑΛ κι αυτό φάνηκε και από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αποπληρωμή του χρέους των 92.000 ευρώ προς την ΔΕΥΑΛ για την παροχή νερού στον καταυλισμό των Ρομά, καθώς και από αντίστοιχες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι Σχολικές Επιτροπές και ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Προστασίας. «Δεν θα πυροβολούμε πλέον τα πόδια μας», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, συμπληρώνοντας ότι θα τρέξουν κι άλλες δράσεις το επόμενο διάστημα για την πάταξη της παράνομης υδροληψίας ή υδροκλοπής, όπως είπε ο ίδιος.

Παίρνοντας το λόγο ο Αντιπρόεδρος της “Μεσόγειος Digital Α.Ε.” δήλωσε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί σε έναν χρόνο. «Περνάμε στην εποχή της ψηφιοποίησης. Πλέον η καταγραφή της κατανάλωσης θα είναι αυτόματη σε καθημερινή βάση. Έτσι θα μπορεί η Διοίκηση της ΔΕΥΑΛ να ασκεί διοίκηση με πραγματικά στοιχεία. Με τους έξυπνους υδρομετρητές που έχουν τοποθετηθεί σε πολλούς Δήμους της χώρας ελέγχεται η λειτουργία των δικτύων, η διαχείριση του νερού, οι βλάβες, οι διαρροές και όποιο πρόβλημα μπορεί να παρουσιαστεί 24 ώρες το 24ωρο», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παπασαραφιανός.

spot_img

More articles

spot_img