Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

25 τα κρούσματα στα σχολεία της Λέσβου

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Αρκετές ήταν οι δηλώσεις νέων κρουσμάτων COVID-19 σε μαθητές και μαθήτριες σχολείων της Λέσβου που έγιναν και σήμερα στις αρμόδιες διευθύνσεις εκπαίδευσης. Ειδικότερα 23 ήταν τα παιδιά και 2 οι εκπαιδευτικοί που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, από τα οποία τα 8 παιδιά και ο 1 εκπαιδευτικός είναι σε σχολεία του Πλωμαρίου, όπου φαίνεται πως η διασπορά είναι σχετικά αυξημένη.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση χθες δηλώθηκαν 9 νέα κρούσματα και ειδικότερα από 2 στο Δημοτικό Σχολείο Παναγιούδας, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πλωμαρίου και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης και από 1 στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πλωμαρίου και το 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης. Επιπλέον, υπήρξαν 2 εκπαιδευτικοί θετικοί στον κορονοϊό, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πλωμαρίου και στο 1ο Νηπιαγωγείο Καλλονής.

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τα νέα κρούσματα ήταν 14, όλα σε μαθητές και μαθήτριες. Πιο συγκεκριμένα 4 ήταν τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό στο Γυμνάσιο Πλωμαρίου, 3 στο Γυμνάσιο Πέτρας και από 1 στο ΕΠΑΛ Γέρας, στο Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης, στο ΓΕΛ Αγιάσου, στο 4ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, στο Γυμνάσιο Άντισσας, στο ΓΕΛ Πολιχνίτου και στο ΓΕΛ Πλωμαρίου.

Σημειώνεται, πως από τις παραπάνω δηλώσεις νέων κρουσμάτων δεν προκύπτει το κλείσιμο κάποιου σχολικού τμήματος στη Λέσβο.

Στο γενικό πληθυσμό 

77 κρούσματα ανακοίνωσε χθες για το γενικό πληθυσμοί σε όλη τη Λέσβο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε σύνολο 7.009 κρουσμάτων στην επικράτεια κάτι που δείχνει ότι όχι μόνο δεν έχουμε αποκλιμάκωση τώρα το Δεκέμβριο όπως περίμενε το Υπουργείο Υγείας αλλά αντιθέτως η κατάσταση και με τους θανάτους βαίνει συνεχώς επιδεινούμενη και οι εκτιμήσεις των επιστημόνων για το τι θα πρέπει να περιμένουμε τρομάζουν.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις