Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

33 κτίρια με κίτρινο απ’ τα 177

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Σήμερα θα βρίσκεται στη Λέσβο το κλιμάκιο μηχανικών της κρατικής εταιρείας Κτιριακές Υποδομές, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους στα σχολικά κτίρια του Δήμου δυτικής Λέσβου στα οποία επισημάνθηκαν προβλήματα από τους μηχανικούς στο δήμο. Η εταιρεία καλείται για να τα επιβεβαιώσει και να “σταδιοποιήσει” την κατάσταση ώστε να διαπιστωθεί αν αυτά τα κτίρια είναι κατάλληλα για να συνεχίσουν να στεγάζουν μαθητές ή αν θα πρέπει να γίνουν τεχνικές παρεμβάσεις. Συνολικά πρόκειται για επτά σχολεία, τα οποία θα συνεχίζουν να παραμένουν κλειστά μέχρι να ελεγχθούν από τα κλιμάκια των Αθηνών και συγκεκριμένα το Δημοτικό Συκαμιάς, το Δημοτικό Άγρας, το κτίριο Γυμνασίου-Λυκείου Άγρας, το Νηπιαγωγείο Λεπετύμνου, το ΕΠΑΛ Καλλονής, το Δημοτικό Μολύβου και το Γυμνάσιο Άντισσας.

Σε όλα τα άλλα σχολεία του Δήμου Δυτικής Λέσβου οι μαθητές επανέρχονται από σήμερα Πέμπτη στους κανονικούς ρυθμούς, όπως ανακοινώθηκε χθες από το γραφείο του Δημάρχου, Ταξιάρχη Βέρρου.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Δυτικής Λέσβου έχει επωμισθεί ένα πολύ μεγάλο βάρος για τους ελέγχους, καθώς κινήθηκε ταχύτατα ελέγχοντας τα σχολεία και βλέποντας και την κατάσταση στα σπίτια για να κατευθύνει το κλιμάκιο, που ήδη βρίσκεται από τη Δευτέρα στη Δυτική Λέσβο, προερχόμενο από την Διεύθυνση Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών. Ταυτόχρονα ο Δήμος με το δικό του μηχανολογικό εξοπλισμό ανταποκρίθηκε ταχύτατα και στην αποκατάσταση των προβλημάτων που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από τα βράχια που έπεφταν πάνω στο δρόμο στην ευρύτερη περιοχή του Λεπετύμνου, λόγω των σεισμικών δονήσεων.

Στα 33 τα κτίρια με κίτρινο χρώμα

Άλλα 14 κτίρια με κίτρινο χρώμα προστέθηκαν σήμερα κατά τον έλεγχο των κλιμακίων της ΔΑΕΦΚ στα χωριά της Βόρειας Λέσβου μετά τον σεισμό, που σημαίνει πως μαζί με τα 19 που είχαν σημανθεί με αυτό το χρώμα μέχρι χθες έχουμε 33 σε σύνολο 177 κτιρίων που ελέγχθηκαν όλες τις μέρες. 

Συνολικά χθες το κλιμάκιο των μηχανικών έκανε ελέγχους σε Υψηλομέτωπο, Πέτρα  και Στύψη σε 58 κτίρια, εκ των οποίων τα 14 βρέθηκαν με προβλήματα και μπήκε κίτρινο χρώμα, ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται και σήμερα.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
spot_img

More articles

spot_img
spot_img