Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

39 θέσεις στους Δήμους!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


  • “Τρέχουν” οι διαγωνισμοί στους τομείς της πυροπροστασίας και της άρδευσης για την κάλυψη των αναγκών κατά την καλοκαιρινή περίοδο

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στους δύο Δήμους της Λέσβου για την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό στους τομείς της πυροπροστασίας, της άρδευσης, αλλά και της ναυαγοσωστικής φύλαξης στις παραλίες. Ήδη τρέχουν τρεις προκηρύξεις για την πρόσληψη συνολικά 39 υπαλλήλων, ενώ έπονται κι άλλοι διαγωνισμοί μέσα στον Μάιο. Παράλληλα βέβαια αναμένονται στις αρχές του επόμενου μήνα οι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας που θα απασχοληθούν στους Δήμους για 8 μήνες.

Από χθες ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων στο Δήμο Μυτιλήνης για την πρόσληψη 28 εργατών Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, χωρίς ειδικά προσόντα, για τις κατεπείγουσες εποχικές ή πρόσκαιρες ανάγκες πυροπροστασίας και πυρασφάλειας και συγκεκριμένα για την κοπή χόρτων, τον καθαρισμό ξερών χόρτων, κλαδιών και σκουπιδιών από οικόπεδα και λοιπούς ακάλυπτους χώρους εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών, καθώς και τη συλλογή και απομάκρυνση όλων αυτών των υπολειμμάτων καθαρισμού. Οι υπάλληλοι θα απασχοληθούν για 3 μήνες από την υπογραφή των συμβάσεων.

Όπως δήλωσε στα “Νέα της Λέσβου” ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Φραντζέσκος, «αυτό το προσωπικό είναι απαραίτητο όλο το χρόνο για την Πολιτική Προστασία που δοκιμάζεται από παντού τα τελευταία χρόνια. Ειδικά για την πυρασφάλεια λαμβάνουμε κάθε χρόνο τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη εκδήλωσης αγροτικών και δασικών πυρκαγιών σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δασών και την Πυροσβεστική. Εύχομαι και ελπίζω κι αυτός είναι ο στόχος μας, να είναι ο Δήμος μας και όλη η Λέσβος όσο γίνεται καλύτερα θωρακισμένη και να μην κινδυνεύσουμε από καταστροφικές πυρκαγιές. Σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζουν βέβαια και οι πολίτες που πρέπει να συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο και να μην παίζουν με την φωτιά», τόνισε ο ίδιος.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών, να πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους μόνιμους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του ν. 3584/07, να έχουν την υγεία και την φυσική καταλληλότητα που θα τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων τους και το τελευταίο 12μηνο να μην έχουν απασχοληθεί με την ιδιότητα του εποχικού εργαζόμενου για κάλυψη κατεπειγουσών, περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών.

 

Τα δικαιολογητικά

Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικώς τα εξής δικαιολογητικά:

-Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας.

-Υπεύθυνη δήλωση ότι πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους μόνιμους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του Ν. 3584/07, έχουν την υγεία και την φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων τους και ότι το τελευταίο 12μηνο δεν έχουν απασχοληθεί με την ιδιότητα του εποχικού εργαζόμενου για κάλυψη κατεπειγουσών, περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών (χορηγείται από την υπηρεσία).

Όσοι  ενδιαφέρονται να προσληφθούν, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στα κεντρικά γραφεία του Δήμου Μυτιλήνης (Δ/νση: Ελ. Βενιζέλου 13 – 17 Μυτιλήνη τηλ.: 22513 50596 – αρμόδια για την παραλαβή είναι η αναπληρώτρια προϊσταμένη του Τμήματος Προσωπικού, Ευμορφία Τυρή) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες φορώντας απαραιτήτως μάσκα, προσκομίζοντας φωτοτυπία του αστυνομικού δελτίου ταυτότητάς τους και έχοντας μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό πλήρους κάλυψης – ανάρρωσης  και εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ ή βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορονοϊό COVID-19 (με PCR που διενεργήθηκε εντός των τελευταίων 72 ωρών ή με rapid test που πραγματοποιήθηκε εντός των τελευταίων 48 ωρών).

Oι  ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν την αίτησή τους μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη, 4 Μαΐου, στις 3 το μεσημέρι.

 

Και υδρονομείς

Από μέρα σε μέρα θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τέσσερις θέσεις υδρονομέων στο Δήμο Μυτιλήνης, που θα απασχοληθούν για 5 μήνες στις περιοχές Πλωμαρίου, Θερμής, Κάτω Τρίτους – Μυχούς – Ίππειους – Κεραμειών και Λάμπου Μύλων.

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου δημοσίευσε χθες την προκήρυξη για την πρόσληψη 7 υδρονομέων και συγκεκριμένα δύο για τα Παράκοιλα και από έναν για την Ανεμότια, τη Φίλια, τα Βασιλικά, την Ερεσό και την Κάπη.

Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικώς τα εξής δικαιολογητικά:

-Υπεύθυνη δήλωση ότι γνωρίζουν καλά ανάγνωση και γραφή, δεν έχουν καταδικαστεί σε ποινή που να συνεπάγεται την στέρηση της ικανότητάς τους για διορισμό ως δημόσιου υπαλλήλου, εφόσον διαρκεί η στέρηση αυτή, πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους μόνιμους υπαλλήλους και ότι έχουν την υγεία και την φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

– Φωτοαντίγραφο Τραπεζικού Λογαριασμού ΙΒΑΝ.

– Φωτοαντίγραφο Εκκαθαριστικού Σημειώματος.

– Βεβαίωση απογραφής άμεσα ασφαλισμένου από τον ΕΦΚΑ (μπορεί να εκτυπωθεί μέσω της διαδικτυακής πύλης gov.gr ή του δικτυακού τόπου www.efka.gov.gr με τη χρήση των κωδικών taxis net).

Όσοι ενδιαφέρονται να προσληφθούν με τους όρους που αναφέρονται παραπάνω, μπορούν να “κατεβάσουν” το έντυπο της αίτησης και της υπεύθυνης δήλωσης που υπάρχει στο site του Δήμου Δυτικής Λέσβου (ειδικότερα ακολουθήστε τα εξής βήματα: https://www.mwlesvos.gr/ Ενημέρωση /Προσλήψεις /Ανακοίνωση Πρόσληψης), να τα εκτυπώσουν, να τα συμπληρώσουν, να τα σκανάρουν και να τα αποστείλουν μαζί με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο email [email protected], βάζοντας σαν θέμα το ονοματεπώνυμό τους.

Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν την αίτησή τους και τα δικαιολογητικά μέχρι και το Σάββατο, 7 Μαΐου, στις 3 το μεσημέρι.

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις