Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

4,5 κιλά χασίς με… κούριερ!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 4,5 κιλά χασίς επιχείρησαν να εισαγάγουν δύο άτομα στη Λέσβο και μάλιστα μέσω εταιρείας κούριερ στην οποία παραδόθηκε το δέμα με προορισμό τη Μυτιλήνη, όπου και έσπευσαν να το παραλάβουν ένας 23χρονος ντόπιος και ένας 25χρονος αλλοδαπός από την Αλβανία. Η μεταφορά του δέματος έγινε μέσω γνωστού ονόματος, από τα πιο γνωστά σε επιχειρήσεις ταχυμεταφορών στη Μυτιλήνη, ενώ  φτάνοντας με το πλοίο της γραμμής από Πειραιά το φορτηγό αυτοκίνητο που μετέφερε και άλλα δέματα, κατά την αποβίβασή του στη χερσαία ζώνη του λιμανιού και στον έλεγχο που κάνουν τα στελέχη της Ασφάλειας του λιμεναρχείου με το σκύλο ανιχνευτή ναρκωτικών εντοπίστηκε σχεδόν άμεσα το ύποπτο κιβώτιο. 

Όταν το δέμα ελέγχθηκε από τους λιμενικούς και διαπιστώθηκε το περιεχόμενό του, το Λιμεναρχείο άφησε την υπόθεση να εξελιχθεί, όπως είχε σχεδιαστεί από τους δράστες: Δηλαδή το φορτηγό συνέχισε παραδίδοντας τα δέματα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ταχυμεταφορών, η οποία βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Μυτιλήνης και ταυτόχρονα οργανώθηκε επιχείρηση παρακολούθησης από στελέχη της Ασφάλειας του λιμεναρχείου. Οι παραλήπτες ενημερώθηκαν κανονικά, σαν να μην συνέβαινε τίποτα, από την εταιρεία ταχυμεταφορών ότι το δέμα τους  έχει φτάσει και όταν οι ίδιοι έσπευσαν στα γραφεία της επιχείρησης για να το παραλάβουν συνελήφθησαν κατά την ώρα της παραλαβής από την ασφάλεια του Λιμεναρχείου. Οι δυο τους αρνούνται ότι το προϊόν επρόκειτο να διακινηθεί σε άλλους χρήστες παρά τη μεγάλη ποσότητα, όμως οι διωκτικές αρχές σε κατ’ οίκον έρευνες που ακολούθησαν εντόπισαν και κατέσχεσαν 270 σακουλάκια επιμερισμού ναρκωτικών ουσιών. Οι δύο συλληφθέντες παραπέμφθηκαν χθες για απολογία στην Ανάκριση, ωστόσο ζήτησαν και πήραν προθεσμία. 

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους της Μυτιλήνης δεν είναι απίθανο και δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν και οι δύο τους αφεθούν ελεύθεροι, λόγω του νεαρού της ηλικίας τους αλλά και της γενικότερης κατάστασης υπερπληρότητας των σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας μας και του χαλαρού νομικού πλαισίου γύρω από τη χρήση της κάνναβης.

Αυτό ίσως φαίνεται και από τον τρόπο με τον οποίο η ασφάλεια του λιμεναρχείου διευθέτησε το όλο θέμα, περίπου ως υπόθεση ρουτίνας. Κι αυτό καθώς στις μέρες μας τέτοιες ποσότητες ενώ κάποτε θεωρούνταν μεγάλου μεγέθους, τώρα πλέον αντιμετωπίζονται σε διαφορετική βάση μια και έχουν εντοπιστεί πολλαπλάσια κιλά κατά καιρούς στο λιμάνι, αλλά και σε άλλες προσπάθειες διακίνησης εντός της Λέσβου. Οι ποσότητες που εντοπίζονται κατά καιρούς στο λιμάνι της Μυτιλήνης ή εντός της Λέσβου εκτιμάται ότι είναι ελάχιστες μπροστά σε αυτές που καταφέρνουν να περάσουν στην αγορά ναρκωτικών του τόπου μας, όπου το πρόβλημα της χρήσης τόσο των μαλακών όσο και των σκληρών ναρκωτικών είναι έντονο και αυτό όχι τώρα, αλλά εδώ και χρόνια. Ωστόσο αυτό δεν αναιρεί την σημαντική προσπάθεια που καταβάλλει η ασφάλεια του λιμεναρχείου καθημερινά στο λιμάνι, ώστε να εντοπίζει αν είναι δυνατόν και την πιο μικρή ποσότητα που επιχειρούν τα κυκλώματα διακίνησης να εισαγάγουν στη Λέσβο. Αυτό που προκαλεί απογοήτευση στην τοπική κοινωνία είναι ότι διάφοροι που έχουν συλληφθεί κατά καιρούς με μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, λίγο καιρό μετά κυκλοφορούν ελεύθεροι σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Να σημειώσουμε ότι οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω την ώρα που παραλάμβαναν τα 4,5 κιλά χασίς στην κούριερ δεν έχουν απασχολήσει ξανά τις τοπικές διωκτικές αρχές για ανάλογες υποθέσεις. Το λιμεναρχείο εκτός από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο νεαροί κατέσχεσε και τα κινητά τους τηλέφωνα, τα οποία θα διερευνηθούν περαιτέρω από τις εγκληματολογικές υπηρεσίες, στην κατεύθυνση εντοπισμού των τελευταίων επικοινωνιών τους με την ελπίδα μήπως και βρεθούν οι τροφοδότες τους. Μέσω της εταιρείας ταχυμεταφορών το εμπόρευμα έφτασε σε ένα κιβώτιο, ωστόσο το χασίς ήταν διαχωρισμένο, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία μας, σε τέσσερις περίπου ισοβαρείς συσκευασίες. 

Η κάνναβη που κατασχέθηκε, σύμφωνα με εκτιμήσεις, προέρχεται από τις χώρες της βαλκανικής και είναι υποδεέστερης ποιότητας από αυτήν που καλλιεργείται στη χώρα μας, ενώ διατίθεται και σε χαμηλότερες τιμές. Αυτό πρακτικά θα εξασφάλιζε στην αγορά ναρκωτικών του τόπου μας φτηνό εμπόρευμα σε τιμές ακόμα και κάτω από 10 ευρώ το γραμμάριο (τσιγαριλίκι) σε σχέση με το ντόπιο – εγχώριο που διατίθεται προς 15 ευρώ.

Η διακίνηση αυτών των ποσοτήτων γίνεται χέρι με χέρι στα χωριά και σε στέκια της νεολαίας, την οποία επιχειρούν να δηλητηριάσουν και με αυτόν τον τρόπο.

- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img