Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

4,6 εκατ. ευρώ για την βελτίωση των δρόμων

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Ξεκινά το μεγάλο έργο των επεμβάσεων της Περιφέρειας για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο του βόρειου και του νότιου τμήματος της Λέσβου με την σύμβαση ανάθεσης που υπέγραψε, την Παρασκευή, ο Κώστας Μουτζούρης με τον ανάδοχο, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Λέσβου, Κώστα Αρώνη,  του Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων, Χρυσόστομου Χατζηκυριαζή και της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, Μαρίας Τσακίρη. Η συνολική δαπάνη του έργου είναι 4.647.076 ευρώ και πρόκειται για το δεύτερο έργο που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, μετά από αυτό της βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στον δρόμο Νάπης – Πελόπης, που αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης, «πρόκειται για ένα έργο που θα βελτιώσει την οδική ασφάλεια στο οδικό δίκτυο της Λέσβου, η οποία αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και κατ’ επέκταση και δική μας. Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα οργανώσει σχετική ομιλία στη Μυτιλήνη του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας».

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης, Χρ. Χατζηκυριαζής, ευχαρίστησε τα στελέχη της Υπηρεσίας που έτρεξαν τις διαδικασίες για να εκτελεστεί – όπως είπε – ένα πολύ σημαντικό έργο για την οδική ασφάλεια που έχει ανάγκη η Λέσβος: «Η Περιφερειακή Αρχή έχει και όραμα και αναπτυξιακό σχέδιο και αυτά υλοποιούμε υπό την καθοδήγηση του Περιφερειάρχη». 

Σύμφωνα με την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων θα εκτελεστούν εργασίες για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε 300 σημεία κατά μήκος του οδικού δικτύου της Π.Ε. Λέσβου και Λήμνου. Οι κατασκευαστικές παρεμβάσεις στις θέσεις μειωμένης οδικής ασφάλειας αφορούν κυρίως σε αναβάθμιση και αντικατάσταση του εξοπλισμού των δρόμων, όπως επαναδιαγράμμιση, πινακίδες σήμανσης, ανακλαστήρες οδοστρώματος, γραμμική οροσήμανση και στηθαία ασφαλείας.

spot_img

More articles

spot_img