Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

“Χορεύει” στα ρίχτερ η Λέσβος – Ανακοίνωση Βέρρου και φωτογραφίες

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Νέα σεισμική δόνηση έχουμε αυτή τη στιγμή στο νησί μας η οποία σημειώθηκε στις 8:49 το πρωί και φαίνεται ως προς την ένταση της αντίστοιχη με τον αρχικό σεισμό που σημειώθηκε στις 3:52 σήμερα τα ξημερώματα μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στην ίδια περιοχή με εστιακό βάθος αυτή τη φορά στα 10 χιλιόμετρα.

Μιλώντας πριν από λίγο στην ΕΡΤ ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας κινήθηκε στο ίδιο επίπεδο με την δήλωση από τον σεισμολόγο Σταύρου Τάσσου στα Νέα της Λέσβου δηλαδή σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τους φορείς για τον έλεγχο των κτιρίων ενώ δεν βιάστηκε να τοποθετηθεί καθησυχαστικά σημειώνοντας πως «όταν ξεκινάμε με έναν σεισμό στα 5 Ρίχτερ θα πρέπει να περιμένουμε παρακολουθώντας την εξέλιξη του φαινομένου».

Ο κ. Χουλιάρας ανέφερε για 15 μετασεισμούς από την πρώτη σεισμική δόνηση μέχρι τώρα το πρωί

Υπενθυμίζουμε ότι όπως σημειώσαμε στην προηγούμενη ανάρτησή μας για τον πρώτο σεισμό και τους μετασεισμούς δεν έχουμε ζημιές παρά μόνο μικροκατολισθήσεις οι οποίες ήδη αντιμετωπίστηκαν από την αυτοδιοίκηση.  Ωστόσο ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος έδωσε φωτογραφίες με μικρές  ρωγμές σε παλιές κατοικίες όπως φαίνεται.

Ο Ταξιάρχης Βέρρος

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος αναφέρει:

«Παρακολουθούμε με ψυχραιμία την σεισμική δραστηριότητα που ξεκίνησε από τις 4.00 το πρωί και συνεχίζεται έχοντας δώσει μέχρι τώρα δύο σεισμούς της τάξης των 5R και αρκετούς μικρότερους. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί μικροζημιές σε 3 οικίες στον Μόλυβο και 2 στην Πελόπη και πτώσεις βράχων στην Επαρχιακή οδό κοντά στην Αργενο που απομακρύνθηκαν μετά από παρέμβαση μηχανήματος του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου είναι σε ετοιμότητα και έχει γίνει επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο και με τον καθηγητή κ. Ε. Λέκκα. Η Επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου θα συνεδριάσει τις αμέσως επόμενες ώρες για περαιτέρω ενημέρωση. Για ότι νεότερο θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση από τον Δήμο».

 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img