Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

5 μόνιμες θέσεις για τη ΔΕΗ σε Λέσβο και Λήμνο

Ζήτημα ημερών είναι η δημοσίευση της προκήρυξης για την κάλυψη 169 μόνιμων θέσεων απασχόλησης στη ΔΕΗ, καθώς έχει γίνει ήδη η κατανομή των θέσεων ανά ειδικότητα για την ενίσχυση της Επιχείρησης ώστε να καλυφθούν κενά στελεχών που έχουν συνταξιοδοτηθεί τα τελευταία χρόνια. 

Πρόκειται για την προκήρυξη 1/2021 που αναμένεται να δημοσιευθεί εντός των επόμενων ημερών και από την οποία κατανέμονται 5 θέσεις στο Νομό Λέσβου.

Οι θέσεις για το Νομό Λέσβου έχουν ως ακολούθως:

-2 θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ειδικότητας Ηλεκτροτεχνιτών για το εργοστάσιο της ΔΕΗ Μυτιλήνης 

-1 θέση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μηχανοτεχνιτών για το εργοστάσιο της ΔΕΗ Μυτιλήνης 

-1 θέση Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Διπλωματούχου Ηλεκτρολόγου Μηχανικού για το εργοστάσιο στη Λήμνο 

-1 θέση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλεκτροτεχνιτών για το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Λήμνο. 

Όπως έχει ανακοινώσει επίσημα η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 3 του Ν. 4643/2019, θα προβεί εντός των επομένων ημερών στη δημοσίευση της Προκήρυξης 1/2021, η οποία έχει εγκριθεί με σχετική Απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου και αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 169 θέσεων εργασίας προσωπικού, με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου Αορίστου Χρόνου, Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αντίστοιχες θέσεις προκηρύσσονται και για τα άλλα νησιά της περιφέρειάς μας – Χίο, Σάμο, Ικαρία – και γι’ αυτό το λόγο οι ενδιαφερόμενοι από τη Λέσβο θα πρέπει να σταθμίσουν τα πράγματα, καθώς ενδέχεται να μην εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αυτά τα νησιά για την κάλυψη των θέσεων και αυτό έχει συμβεί με συμβασιούχους Ηλεκτροτεχνίτες και Μηχανοτεχνίτες στη Σάμο, για παράδειγμα, όταν στο παρελθόν είχαν καλυφθεί οι θέσεις από υποψήφιους της Λέσβου.

Μέχρι τώρα η ΔΕΗ έχει δημοσιεύσει ένα απόσπασμα της προκήρυξης και αναμένεται να δημοσιευτεί συνολικά με τις προθεσμίες εντός των ημερών, όπως τουλάχιστον αναφέρει στην ανακοίνωσή της. Με την προκήρυξη των θέσεων οι αναγνώστες μας θα ενημερωθούν πρώτοι από τα Νέα της Λέσβου μέσα από τη σελίδα μας Ευκαιρίες Εργασίας για τις αναλυτικές οδηγίες για να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.