54χρονος, υπεράνω υποψίας, γεμάτος ναρκωτικά!

Τα ευρήματα της Αστυνομίας στη Γέρα

Ισχυρό είναι το χτύπημα που προκάλεσε στη διακίνηση ναρκωτικών για την ευρύτερη περιοχή της Γέρας και όχι μόνο η Δίωξη Ναρκωτικών Μυτιλήνης, στελέχη της οποίας με μια καλά οργανωμένη επιχείρηση έφτασαν στον εντοπισμό της σημαντικής ποσότητας των 255 γραμμαρίων ηρωίνης, τα οποία αντιστοιχούν σε πάνω από 500 δόσεις τουλάχιστον, καθώς και 2 κιλά χασίς που εκτιμάται ότι προέρχονται από ντόπια καλλιέργεια, καθώς βρέθηκαν ένα δενδρύλλιο 2,5 μέτρων και μίσχοι δενδρυλλίων κάνναβης. 

 

Υπεράνω υποψίας

 Για τη μεγάλη αυτή ποσότητα των ναρκωτικών συνελήφθη ένας 54χρονος γνωστός επαγγελματίας της Γέρας, ο οποίος μετά την απαγγελία του κακουργηματικού κατηγορητηρίου από τον Εισαγγελέα Μυτιλήνης, απολογήθηκε χθες Δευτέρα στην Ανάκριση και κρίθηκε προφυλακιστέος  μέχρι να γίνει η δίκη.

Αν και ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία, ουδείς μπορούσε να φανταστεί ότι θα έχει στην κατοχή του μία τόσο μεγάλη ποσότητα χασίς και ηρωίνης. Το τελευταίο καθώς το συγκεκριμένο άτομο ήταν γνωστό στην περιοχή της Γέρας για χρήση κάνναβης και σε καμιά περίπτωση δεν υπήρχαν υποψίες σε όσους τον γνώριζαν για ανάμειξή του σε διακίνηση ναρκωτικών και μάλιστα μεγάλων ποσοτήτων, μια και ο ίδιος έβγαζε προς τα έξω την εικόνα του βιοπαλαιστή που προσπαθούσε να συντηρήσει την οικογένειά του.

 

Η έφοδος 

Η Αστυνομία συνεχίζει να διερευνά τυχόν εμπλοκή και άλλων ατόμων από την περιοχή, αν και μέχρι τώρα δεν υπάρχουν στοιχεία που να οδηγούν προς μια τέτοια κατεύθυνση. Κρίσιμα ωστόσο εκτιμώνται τα στοιχεία που θα αντληθούν από την διερεύνηση των κινητών τηλεφώνων που βρέθηκαν στην κατοχή του. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η Αστυνομία ενδέχεται  να έφτασε στον 54χρονο από πληροφορίες οικείων προσώπων με τα οποία φερόταν ο ίδιος το τελευταίο διάστημα να βρίσκεται σε διένεξη ή να προέκυψαν πληροφορίες από μία σύλληψη που έγινε πρόσφατα.

Τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών αφού παρακολουθούσαν τον φερόμενο ως δράστη έχοντας καλά οργανωμένη την επιχείρηση και με τη βεβαιότητα ότι θα έβρισκαν εμπόρευμα, εισέβαλαν παρουσία Αντεισαγγελέα στο σπίτι του σε χωριό της Γέρας, καθώς και στον επαγγελματικό του χώρο, όπου βρήκαν κρυμμένα ναρκωτικά.

Ένα από τα ευρήματα – εκτός φυσικά από τα ναρκωτικά – είναι το μονόκαννο κυνηγετικό όπλο χωρίς δελτίο κατοχής, το οποίο ήταν κοντόκανο, δηλαδή τροποποιημένο ως προς το μήκος της κάνης και το μέγεθος της λαβής ώστε να μπορεί να μεταφέρεται μέσα στο πανωφόρι του ή σε μικρό σακίδιο. Πρόκειται για… «ιδιοκατασκευές» τις οποίες συνήθως η Αστυνομία συναντά σε εγκληματικές δραστηριότητες! Εντύπωση προκάλεσε επίσης στους αστυνομικούς και ένα σπρέι πιπεριού αλλά και ειδική συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος, γεγονός που έχει προβληματίσει ιδιαίτερα για το πού προορίζονταν όλα αυτά τα «εργαλεία».

Συγκεκριμένα στην κατοικία και στον επαγγελματικό χώρο του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • Ποσότητα ηρωίνης, βάρους 255 γραμμαρίων,
 • ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), βάρους 2.020 γραμμαρίων,
 • δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους 2,5 μέτρων περίπου, 
 • 19 μίσχοι δενδρυλλίων κάνναβης, μήκους από 1 έως 2 μέτρα, 
 • 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
 • μαχαίρι με λάμα μήκους 12 εκατοστών,
 • κοντόκανο κυνηγετικό τυφέκιο
 • 39 φυσίγγια,
 • πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων,
 • 28 κροτίδες,
 • σπρέι πιπεριού,
 • ηλεκτρικός εκκενωτής (taser),
 • το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ. 

Επίσης στην κατοχή του κατηγορουμένου βρέθηκαν 14 κινητά τηλέφωνα τα οποία εστάλησαν στα Εγκληματολογικά της Αστυνομίας για περαιτέρω έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθούν ποιες ήταν οι επικοινωνίες που είχε ο δράστης. Βρέθηκε επίσης ένα μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων που κατείχε χωρίς άδεια και γι’ αυτό το λόγο η Αστυνομία στη δικογραφία για παράνομη κατοχή όπλων και κροτίδων συμπεριέλαβε και παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων.