5ος στην Ευρώπη ο Μπιτάδος

Σε μια ακόμη μεγάλη διάκριση έφτασε ο νεαρός τριαθλητής από την Λέσβο, Παναγιώτης Μπιτάδος, ο οποίος ήταν εξαιρετικός στην Τσεχία και κατάφερε να φέρει εις πέρας ένα σπουδαίο κατόρθωμα.

Ο 15χρονος Μπιτάδος, βρέθηκε στην Τσεχία με σκοπό να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τριάθλου XTERRA κατηγορίας ανδρών από 15 έως 19, στο οποίο κατάφερε να κατακτήσει την 5η θέση με τρομερή επίδοση, ενώ ήταν ο νεότερος αθλητής που πήρε μέρος στην κατηγορία αυτή. Αυτό όμως δεν τον πτόησε, δείχνοντας το ταλέντο που διαθέτει.

Με τους αγώνες να γίνονται σε ένα πανέμορφο μέρος, ο Μπιτάδος κατέφερε να ξεχωρίσει και να πετύχει μια ξεχωριστή διάκριση για τον ίδιο, προσθέτοντας ακόμα μια επιτυχία στην φετινή του πορεία, ενώ ετοιμάζεται για την μεγαλύτερη πρόκλησή του. Έως τώρα…

Ο λόγος για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τριάθλου XTERRA που θα πραγματοποιηθεί στο Μάουι της Χαβάης στις 27 Οκτωβρίου, εκεί που ο Παναγιώτης Μπιτάδος θα αγωνιστεί με τα γαλανόλευκα, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, σε μια τεράστια διοργάνωση για το τρίαθλο κι εκεί που τελικά θα βρεθεί, μετά από την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου.

Ο Παναγιώτης, που με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του και τις επιδόσεις του μέσα στην χρονιά ξεχώρισε, κέρδισε ένα εισιτήριο για το Παγκόσμιο της Χαβάης. Τα έξοδα όμως ήταν πολλά για την μεταφορά του εκεί και την πραγματοποίηση του ονείρου αυτού. Αμέσως μετά αφότου έγινε γνωστό το νέο για την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, άνοιξε μια ειδική πλατφόρμα στην οποία ο καθένας μπορούσε να συνεισφέρει και να βοηθήσει οικονομικά στην επίτευξη του στόχου. Το ποσό ανερχόταν στα 6.000 ευρώ περίπου. Ένα ποσό σημαντικό, το οποίο με την συμβολή όλων θα μπορούσε να μαζευτεί.

Έτσι και έγινε, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και μέσα σε μικρό σχετικά διάστημα έγινε εφικτό και μαζεύτηκαν περισσότερα λεφτά από αυτά που υπολογιζόταν από την αρχή. Έτσι το όνειρο της συμμετοχής του Μπιτάδου σε ένα τέτοιο μεγάλο τουρνουά έγινε πραγματικότητα, με τον δρόμο να ανοίγει διάπλατα για ακόμη μια επιτυχία και σημαντική διάκριση, αλλά και για ένα ταξίδι γεμάτος εικόνες και εμπειρίες για την συνέχεια της καριέρας του.