Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

74.000 ευρώ για τις ανεμογεννήτριες

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Μέσα στο πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς αναμένεται να μοιραστεί το ποσό των 74.000 ευρώ στις Κοινότητες της Άντισσας, του Σιγρίου, του Σκαλοχωρίου και των Χιδήρων που αφορά στην καταβολή του ειδικού τέλους υπέρ των καταναλωτών ενέργειας σε περιοχές όπου λειτουργούν Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, σύμφωνα με την σχετική απόφαση που υπεγράφη πριν λίγες μέρες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 

Όπως είναι γνωστό, στη δυτική Λέσβο λειτουργούν εδώ και περίπου 20 χρόνια ανεμογεννήτριες και το προηγούμενο διάστημα είχαν κινηθεί εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής οι διαδικασίες για την απόδοση του ειδικού τέλους και έτσι εντάχθηκαν στην απόφαση οι τέσσερις Κοινότητες. Στην απόφαση του Υπουργείου συμπεριλαμβάνεται αναλυτικός πίνακας επιμερισμού των ποσών που παρακρατήθηκαν από την ΔΑΠΕΕΠ Α.Ε., και για την περίπτωση των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών (ΜΔΝ) από τον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. τα οποία πρόκειται να αποδοθούν στους οικιακούς καταναλωτές των Κοινοτήτων εντός των διοικητικών ορίων των οποίων λειτουργούν Σταθμοί Α.Π.Ε. και Υβριδικοί Σταθμοί. Στους κατοίκους της Άντισσας πρόκειται να κατανεμηθεί το ποσό των 35.397 ευρώ, στους κατοίκους των Χιδήρων το ποσό των 12.116 ευρώ, στο Σκαλοχώρι 11.720 ευρώ και στο Σίγρι 13.996 ευρώ. 

Δικαιούχοι της πίστωσης είναι οι οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας οι οποίοι έχουν ενεργή σύνδεση εντός των διοικητικών ορίων των Δημοτικών ή Τοπικών Κοινοτήτων στις οποίες λειτουργούν ΑΠΕ, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον επιμερισμό των ποσών που αναλογούν στην παρακράτηση του 1%.

spot_img

More articles

spot_img