Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

8,5 εκατ. για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Την δέσμευση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Θεόδωρου Λιβάνιου, για τη χρηματοδότηση του έργου της κατασκευής του Κλειστού Βιοκλιματικού Γυμναστηρίου στην Καλλονή, μέσω του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων, εξασφάλισε ο Ταξιάρχης Βέρρος στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα για ζητήματα του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Η ένταξη του έργου θα γίνει πριν από το τέλος του χρόνου, ενώ η τυπική έγκρισή της θα οριστικοποιηθεί μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2024.

Ο Δήμαρχος παρουσίασε στον Υπουργό το ολοκληρωμένο σχέδιο και τις μελέτες του έργου πνοής για τον λεσβιακό αθλητισμό και τη νεολαία, προϋπολογισμού 8,5 εκατ. ευρώ, ενώ πριν λίγες μέρες κατατέθηκαν και τα τεχνικά δελτία που θα ανοίξουν τον δρόμο για την δημοπράτηση. Όπως είναι γνωστό, η Δημοτική Αρχή είχε θέσει σε προτεραιότητα τον σχεδιασμό της κατασκευής ενός σύγχρονου Γυμναστηρίου στο κέντρο του νησιού, δίπλα από το γήπεδο “Κώστας Κεντέρης” από τις πρώτες ημέρες της θητείας της, εκπονώντας μέσω της Τεχνικής Υπηρεσίας τις μελέτες και εξασφαλίζοντας όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις για να είναι έτοιμος ο Δήμος σε οποιαδήποτε προοπτική χρηματοδότησης.

Το έργο αφορά στην κατασκευή κλειστού Βιοκλιματικού Γυμναστηρίου, στην Καλλονή συνολικής επιφάνειας 4.150 τ.μ. και θα αποτελείται από τους παρακάτω χώρους:

  • Υπόγειο: Μηχανοστάσιο, ηλεκτροστάσιο, υδροστάσιο, πυρόσβεση, συνολικής επιφάνειας 400 τ.μ.
  • Ισόγειο: Αίθουσα αθλοπαιδιών, συνολικής επιφάνειας 1.500 τ.μ. Χώρος αθλητών (είσοδος, αποδυτήρια, χώροι υγιεινής), συνολικής επιφάνειας 400 τ.μ. Χώρος κοινού (είσοδος, κυκλοφορία, φουαγιέ, χώροι υγιεινής), συνολικής επιφάνειας 400 τ.μ. Κερκίδες και βοηθητικούς χώρους των θεατών, συνολικής επιφάνειας 350 τ.μ.
  • Όροφος: Αίθουσα γυμναστηρίου και οργάνων, Γραφεία και αίθουσα συσκέψεων, συνολικής επιφάνειας 250 τ.μ. Κοινόχρηστοι χώροι, συνολικής επιφάνειας 650 τ.μ.

Ο αγωνιστικός  χώρος σχεδιάζεται με τη δυνατότητα, ώστε προπονητικά, να μπορούν να λειτουργούν στον εγκάρσιο άξονα ταυτόχρονα δύο γήπεδα πετοσφαίρισης και καλαθοσφαίρισης, μέσω της σύμπτυξης τμήματος των κερκίδων. Πρακτικά η πρόβλεψη αυτή για πτυσσόμενες κερκίδες, δίνει τη δυνατότητα στο γήπεδο να χρησιμοποιείται και για δύο αγώνες ταυτόχρονα.

Όπως δήλωσε στα “Νέα της Λέσβου” ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, «κυνηγήσαμε αυτό το έργο από την αρχή της θητείας μας, εκπονήσαμε τις μελέτες και ο φάκελος είναι έτοιμος για δημοπράτηση μόλις εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση των 8,5 εκατ. ευρώ. Έχουμε την δέσμευση του Υπουργού ότι θα ενταχθεί στο ΠΔΕ και περιμένουμε να γίνει πράξη προκειμένου να αποκτήσει η Καλλονή και ολόκληρο το νησί ένα σύγχρονο Κλειστό Γυμναστήριο».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img