80 θέσεις στον Οργανισμό του Βοστάνειου

80 θέσεις τακτικού προσωπικού προσθέτει το Υπουργείο Υγείας στον Οργανισμό του νοσοκομείου Μυτιλήνης, ικανοποιώντας ένα αίτημα ετών για αύξηση των προβλεπόμενων θέσεων λόγω επιβάρυνσης του νοσηλευτικού Ιδρύματος από την παροχή πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας στους μετανάστες.

Πρόκειται για θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων, γιατρών, νοσηλευτών, ΔΕ κ.ά. οι οποίες δίνουν μια σημαντική ανάσα στο Βοστάνειο για τα επόμενα χρόνια, ώστε να μπορεί να προγραμματίζει την κάλυψη με προκηρύξεις ή με μετατάξεις.

Ο Γιώργος Καμπούρης

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση των “Νέων της Λέσβου” ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Καμπούρης, δήλωσε ότι «η παραπάνω απόφαση που έχει δημοσιευθεί ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως είναι κομβική, καθώς αφορά την ανάπτυξη του νοσοκομείου. Αποτέλεσε βασική προτεραιότητα της διοίκησης από τότε που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας και οφείλω να υπογραμμίσω την άριστη συνεργασία που είχαμε με την ηγεσία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα, ώστε το Υπουργείο Υγείας να λάβει τις αποφάσεις για το Βοστάνειο, το οποίο με αυτές τις θέσεις θα μπορέσει να αντιμετωπίσει ακόμα πιο αποτελεσματικά τα προβλήματα των κατοίκων του νησιού μας τόσο για τη δευτεροβάθμια όσο και σε ορισμένες περιπτώσεις για την τριτοβάθμια φροντίδα υγείας».

Για το θέμα τα “Νέα της Λέσβου” ζήτησαν ένα σχόλιο και από τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Στρατή Κλεάνθη, καθώς επί προεδρίας του ο Σύλλογος συμπεριέλαβε στο διεκδικητικό του πλαίσιο και την αύξηση των θέσεων στον οργανισμό του νοσοκομείου. «Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ανάπτυξη του νοσοκομείου, ιδιαίτερα μάλιστα μετά την κτιριακή επέκταση του Ιδρύματος και γι’ αυτό το λόγο αγωνιστήκαμε και εμείς ως εκπρόσωποι του προσωπικού, καθώς υπάρχουν τομείς και εκπαιδευτικές κατηγορίες, όπως για παράδειγμα η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, όπου έχουν εξαντληθεί σχεδόν οι θέσεις του Οργανισμού, ενώ συνεχίζουν να υπάρχουν ανάγκες. Με αυτό το δεδομένο θεωρούμε την απόφαση του Υφυπουργού Υγείας πολύ σημαντική», είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων.