Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

800.000 ευρώ για το Διεθνές Κέντρο Ιστορικής Μνήμης


Πέτυχε τον στόχο του για την χρηματοδότηση του έργου ανακατασκευής του παλιού Κοινοτικού Ελαιοτριβείου της Αγίας Παρασκευής και της δημιουργίας εκεί, ενός Διεθνούς Κέντρου Μελέτης και Ανάδειξης της Ιστορικής Μνήμης ο Δήμος Δυτικής Λέσβου εξασφαλίζοντας το ποσό των 800.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Η θετική αυτή εξέλιξη ανακοινώθηκε χθες μετά από την συνάντηση του Ταξιάρχη Βέρρου με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, παρουσία και του Βουλευτή του Νομού μας, Χαράλαμπου Αθανασίου, μέσω της οποίας δρομολογήθηκε οριστικά η χρηματοδότηση του έργου.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αξιοποίηση του παλιού κτιρίου γι’ αυτό τον σκοπό, δηλώνοντας: «Η συνάντησή μας με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, παρουσία του Αντιπροέδρου της Βουλής, κ. Χαράλαμπου Αθανασίου επικυρώνει την χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» της συμμετοχής μας στο Πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ 2021», με το έργο που είναι ήδη γνωστό σε όλους, της ανακατασκευής του Κοινοτικού Ελαιοτριβείου στην Αγία Παρασκευή για τη δημιουργία εκεί, ενός Διεθνούς Κέντρου Μελέτης και Ανάδειξης της Ιστορικής Μνήμης. Επειδή όταν φτάνουμε στην αρχή του τέλους σημαντικών έργων είναι πάντα καλό να αποδίδουμε τα εύσημα εκεί που πρέπει, οφείλω καταρχάς να ευχαριστήσω θερμά για τη διαφαινόμενη ευτυχή κατάληξη τον Αντιπρόεδρο της Βουλής, Χαράλαμπο Αθανασίου που από την πρώτη στιγμή της υποβολής της πρότασής μας στο «ΕΛΛΑΔΑ 2021», ήταν θερμός υποστηρικτής και μας καθοδήγησε με τον καλύτερο τρόπο μέχρι τέλους, για να προχωρήσει η ιδέα μας. Μία ιδέα που μοιραστήκαμε από κοινού με τον καλό φίλο, Άγγελο Μουζάλα, που ήταν η “ψυχή” αυτής της δουλειάς και αποτέλεσε και το συνδετικό κρίκο όλων μας για να φτάσουμε ως στο γραφείο του Υπουργού κ. Πέτσα και να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση. Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ αξίζει όμως και στον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα, με τον οποίο έχουμε μία εξαιρετική συνεργασία τους τελευταίους μήνες, τόσο για το έργο στην Αγία Παρασκευή, όσο και για τις περιπτώσεις που κατά καιρούς έχουν δημοσιευτεί θετικές εξελίξεις, όπως η προοπτική χρηματοδότησης του Κλειστού Γυμναστηρίου στην Καλλονή, όσο και εκείνη της χρηματοδότησης των σημαντικών έργων οδοποιίας μας. Εύχομαι οι δημότες μας να γίνουν γρήγορα αποδέκτες των τελευταίων ευχάριστων εξελίξεων και τα δρομολογημένα έργα να αρχίσουν να εκτελούνται». 

Στα αξιοσημείωτα της συνάντησης καταγράφεται επίσης η ενημέρωση του ίδιου του Υπουργού προς τον Δήμαρχο, ότι η πρόταση του Δήμου ύψους 5,4 εκατ. ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής του Προγράμματος «Αντ. Τρίτσης». Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση του Δήμου για την αγροτική οδοποιία αφορά στην ασφαλτόστρωση των δρόμων Ανεμότιας-«Ποταμιάς», Μανταμάδου – Γενί Λιμάνι, Λιώτα – Λάψαρνα και Ταβάρι – Χρούσος.