Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αναστάτωση από μια σημαία… του Κεμάλ

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Μια σημαία με το πρόσωπο του Κεμάλ η οποία κυμάτιζε στον ιστό του καταρτιού ενός τουριστικού πλοίου, που ελλιμενίζεται στο λιμάνι της Μυτιλήνης, προκάλεσε αναστάτωση και την επέμβαση του Λιμενικού. Η συγκεκριμένη σημαία δεν προβλέπεται από τους κανόνες ναυσιπλοΐας και γι’ αυτό τον λόγο τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης ζήτησαν από το πλήρωμα του πλοίου να την κατεβάσουν, όπως και έγινε.

Ο Νίκος Ταλλάς

«Ένα μεγάλο μπράβο στο Λιμενικό Μυτιλήνης που τα μάτια του είναι ανοιχτά σε θάλασσα αλλά και σε στεριά. Τουρκικό τουριστικό σκάφος που ελλιμενίζεται στο λιμάνι της Μυτιλήνης ύψωσε σε ιστίο του σε σημαία τον Κεμάλ. Αμέσως επενέβη και μπράβο του το λιμεναρχείο και κατέβηκε η σημαία με τη φωτό του Κεμάλ, η οποία δεν προβλέπεται από τους κανόνες ναυσιπλοΐας», ήταν το σχόλιο του Νίκου Ταλλά, του Προέδρου του Λεσβιακού Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης (ΛΟΪΑΘ), ο οποίος εξήρε την άμεση αντίδραση του Λιμενικού.

Η κίνηση του πληρώματος του τουρκικού ιστιοφόρου είναι ιδιαίτερα προκλητική σε μια περίοδο που οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας σε διπλωματικό επίπεδο δεν θα χαρακτηρίζονταν καλές. Οι προκλήσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και άλλων πολιτικών είναι καθημερινές, ενώ ενδεικτικές του ψυχροπολεμικού κλίματος, που επικρατεί ανάμεσα στις δύο χώρες, είναι ότι φτάσαμε στο σημείο, ο πολιτικός αναλυτής Χακάν Μπαϊράκτσι να παρουσιάζει στην τουρκική τηλεόραση σενάρια… εισβολής στα ελληνικά νησιά, προτείνοντας να καταληφθούν δύο από αυτά ως απάντηση των σχέσεων συνεργασίας, που αναπτύσσει η Ελλάδα με τις ΗΠΑ.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img