Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

94 εργολάβοι για τον Δήμο Δυτικής Λέσβου

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Η πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΔΑΠΑΛ, υπό την προεδρία του Γιώργου Αλεξίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, στα γραφεία της Επιχείρησης, στο ισόγειο του Δημαρχείου Μυτιλήνης. Η νέα Διοίκηση ενέκρινε ομόφωνα την παράταση των συμβάσεων των 85 υπαλλήλων που προσλαμβάνονται απευθείας από την Επιχείρηση για την λειτουργία του κεντρικού ΧΥΤΑ και την στελέχωση των γραφείων. Παράλληλα, ομόφωνη ήταν η απόφαση για την σύναψη της νέας προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Δυτικής Λέσβου, που θα απασχολήσει 94 εργολάβους για τους επόμενους 4 μήνες.

Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Μυτιλήνης, η απόφαση για την πρόσληψη 83 εργολάβων αναμένεται να ληφθεί αύριο, στην συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και κατόπιν θα τεθεί προς έγκριση από το Δ.Σ. της ΔΕΔΑΠΑΛ, με σκοπό να πιάσουν δουλειά στα μέσα του μήνα. Οι εργολάβοι θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους για 3 μήνες στην Καθαριότητα και σε άλλες Υπηρεσίες του Δήμου που είναι υποστελεχωμένες. Η Δημοτική Αρχή κατάφερε να εξασφαλίσει τις πιστώσεις που απαιτούνται για την απασχόληση του ίδιου αριθμού εργολάβων, ενώ θα καταθέσει αίτημα στο Υπουργείο Μετανάστευσης για την έγκριση έκτακτης επιχορήγησης γι’ αυτό τον σκοπό, όπως είχε συμβεί και επί της προηγούμενης θητείας.

Όπως είναι γνωστό, οι προηγούμενες συμβάσεις με τον Δήμο Μυτιλήνης έχουν λήξει από τις 31 Ιανουαρίου και επί της ουσίας οι Υπηρεσίες έχουν μείνει “ξεκρέμαστες” τους τελευταίους 2 μήνες, όπως επίσης και οι εργαζόμενοι με μπλοκάκια παροχής υπηρεσιών που περίμεναν την αλλαγή της Διοίκησης για να επανέλθουν στα καθήκοντά τους. Για την σύναψη της νέας προγραμματικής σύμβασης απαιτείται απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής και έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. 

spot_img

More articles

spot_img