Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Από την αρχή τα πλακόστρωτα της Αγιάσου

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Ξηλώθηκαν οι πέτρες από την κεντρική αγορά για να αποκατασταθούν οι ζημιές στα γραφικά σοκάκια

Σαν καινούργια θα γίνουν τα πλακόστρωτα στον γραφικό οικισμό της Αγιάσου με το έργο επισκευής που ξεκίνησε ο Δήμος Μυτιλήνης πριν λίγες μέρες. Ήδη έχουν ξηλωθεί οι παλιές πέτρες από την κεντρική πλατεία, πάνω από την εκκλησία της Παναγίας μέχρι το κτίριο της Αστυνομίας, ενώ θα γίνουν παρεμβάσεις και σε άλλα συγκεκριμένα σημεία όπου υπάρχουν φθορές.

Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 70.000 ευρώ και είχε προγραμματιστεί εδώ και καιρό δεδομένου ότι όλοι σχεδόν οι δρόμοι της Αγιάσου είναι πλακόστρωτοι και με το πέρασμα του χρόνου είχαν παρουσιάσει ζημιές. Όπως είπε στα “Νέα της Λέσβου” η Πρόεδρος της Κοινότητας, Διαμάντω Ρουγκέλη, οι τελευταίες συντηρήσεις είχαν γίνει πριν από περίπου 10 χρόνια, μετά από την εκτέλεση του έργου των δικτύων του βιολογικού καθαρισμού. «Οι πλακόστρωτοι δρόμοι στην Αγιάσο είναι σήμα κατατεθέν και διατηρούνται εδώ και δεκαετίες. Οι πέτρες δεν έχουν σπάσει, αλλά έχουν παρουσιαστεί φθορές στο υπόστρωμα και πρέπει να επισκευαστούν. Για τον λόγο αυτό έχει σκαφτεί όλη η κεντρική αγορά και φτιάχνονται οι δρόμοι από την αρχή», τόνισε η ίδια. 

Παρεμβάσεις και στο Σταυρί, την Αγία Τριάδα και την τοποθεσία Μπουτζαλιά

Μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες στο τμήμα αυτό των 400 μέτρων, το συνεργείο θα επισκευάσει ζημιές και σε άλλα σημεία, όπως στις περιοχές Αγία Τριάδα, Σταυρί και Μπουτζαλιά. Σε ό,τι αφορά την κίνηση οχημάτων και πεζών δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα αφού η κυκλοφορία γίνεται από παράλληλους δρόμους.

- Advertisement -

More articles

spot_img