«Απαράδεκτες οι πρακτικές του Προεδρείου και της Περιφέρειας»

Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγλαΐα Κυρίτση
Spread the love


Ως «πραξικοπηματικές» και «αντιδημοκρατικές» χαρακτηρίζει τις πρακτικές έγκρισης του προγράμματος τουριστικής προβολής για το 2023 η επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Αγλαΐα Κυρίτση, στις οποίες προέβη η Περιφερειακή Αρχή κατά την έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η κ. Κυρίτση, η συνεδρίαση διεξήχθη στις 12 το μεσημέρι, ώρα κατά την οποία εργάζονται αρκετοί, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που με 17 ψήφους υπέρ και 16 κατά, «πέρασε» το πρόγραμμα τουριστικής προβολής, με τις αρνητικές ψήφους του  Γιάννη Σπιλάνη, επικεφαλής της «Συμπαράταξης Πολιτών», και του περιφερειακού συμβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σταμάτη Φιλιππή, να μην προσμετρώνται. Στην πρώτη περίπτωση, αυτό συνέβη γιατί ενώ ο κ. Σπιλάνης βρισκόταν αρχικά με φυσική παρουσία στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στην συνέχεια λόγω ταξιδιού χρειάστηκε να αποχωρήσει κι έτσι όταν συνδέθηκε με τηλεδιάσκεψη, η ψήφος του δεν προσμετρήθηκε. Αντίστοιχα, στην περίπτωση του κ. Φιλιππή, ο οποίος παρακολουθούσε από την αρχή το Συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης, όμως δεν προσμετρήθηκε η ψήφος του λόγω τεχνικού προβλήματος.

Στην ανακοίνωσή της η κ. Κυρίτση αναφέρεται επίσης στο θέμα της πρόσληψης των πρώην εργαζομένων στην υπό εκκαθάριση ΑΕΝΑΛ, μετά την προσφυγή τους στο δικαστήριο, καθώς και στο ζήτημα της υποβάθμισης της υγείας που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, κάνοντας ξεχωριστή μνεία στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου, που την ίδια ημέρα με την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου οι εργαζόμενοι του Κέντρου και κάτοικοι του χωριού προχώρησαν σε κινητοποιήσεις. 

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση: «Αίσθηση προκάλεσαν και οι απαντήσεις (;) τόσο της Περιφερειακής Αρχής όσο και των παρευρισκομένων διοικητικών υπαλλήλων της Περιφέρειας στις ερωτήσεις των Περιφερειακών Συμβούλων, αναφορικά με το θέμα πρόσληψης, με συμβάσεις αορίστου χρόνου στην Περιφέρεια, των πρώην εργαζομένων στην υπό εκκαθάριση ΑΕΝΑΛ (5 από τους 13 προσέφυγαν δικαστικά και δικαιώθηκαν τελεσίδικα).

Ένα θέμα χωρίς εισήγηση και εισηγητή, τον ρόλο του οποίου προσφέρθηκε να καλύψει ο ίδιος ο Περιφερειάρχης και το οποίο αφού ξεθάφτηκε από τα συρτάρια της Περιφέρειας που ήταν «κρυμμένο» από τις 20/03/20 (ημερομηνία ακύρωσης, από το Γ’ τμήμα του ΣτΕ, της έφεσης που είχε ασκήσει στο παρελθόν η Περιφέρεια, εναντίον αυτών των εργαζομένων) ήλθε χθες, όψιμα και εν μέσω προεκλογικής περιόδου να συζητηθεί, η επί τέλους, δικαίωση όσων, από το 2011 έζησαν υπό την ανέχεια, την ανεργία και τον εμπαιγμό των Περιφερειακών Αρχών κι αφού κατέβαλαν βαρύ ψυχικό και οικονομικό τίμημα».

Για το ζήτημα της υγείας αντίστοιχα αναφέρεται ότι «έκτακτη και κατεπείγουσα όμως είναι πλέον η κατάσταση της υγείας στα νησιά μας, θέμα που συζητήθηκε προ ημερησίας διάταξης στην αρχή της συνεδρίασης, καθώς την ώρα που συνεδρίασε το Π.Σ. πραγματοποιούνταν κινητοποίηση στον Πολιχνίτο της Λέσβου για τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν, τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή, σε ανθρώπινο δυναμικό στο Κέντρο Υγείας, αλλά και για τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στο ΕΚΑΒ της Λέσβου».

Για άλλη μια φορά η Λαϊκή Συσπείρωση τονίζει ότι «η υγεία στα νησιά μας, μικρά και μεγάλα, είναι στην «εντατική» και η Περιφερειακή αρχή αρνείται πεισματικά να κινητοποιηθεί και να διεκδικήσει από την κεντρική εξουσία και το αρμόδιο υπουργείο, την στελέχωση και τον εξοπλισμό όλων των δημόσιων μονάδων υγείας.

Αρκείται μόνον, στο να καλύπτει τις ανάγκες της υγείας χρηματοδοτώντας, από τους πενιχρούς προϋπολογισμούς της, μικροεπισκευές κτιρίων υγείας ή χορηγώντας εξοπλισμούς χαμηλού κόστους». 

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση