Άγιε Βαλεντίνε μου…

Spread the love

του Βασίλη Χατζηελευθερίου

*** Μπράβο στον Εμπορικό σύλλογο για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει λόγω της σημερινής ημέρας των ερωτευμένων… (αν και ο ερωτευμένος εκδηλώνει-γιορτάζει κάθε μέρα την αγάπη του και όχι μια φορά τον χρόνο).

*** Υπάρχουν και οι ανοργασμικοί ρε παιδιά, τι να κάνουμε;

Advertisement

***Πάντως ο Σωκράτης το 429 π.Χ., το είχε πει: Το μεν πυρ ο άνεμος, τον δε έρωτα, η συνήθεια εκκαίει (σβήνει)… Άαα τώρα το κατάλαβα, γι’ αυτό υπάρχουν πολλοί εκκαίοντες εκεί έξω («σβησμένοι»). Κι ο Θεόκριτος το 286 π.Χ., ένας αρχαίος Έλληνας ποιητής είχε πει ότι: «Τυφλός ο έρως», δηλαδή τι ήθελε να πει ο ποιητής ότι κι ο διαιτητής προχθές ήταν «ερωτευμένος»; Λοιπόν φιλαράκο μην την ψάχνεις, μπερδεμένα τα πράγματα, από έρωτα θα χάσουμε φέτος το πρωτάθλημα!!!!!

*** Κι ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ το 1592 το είχε πει περίτρανα: «Αν αγάπησες και πόνεσες, αγάπα περισσότερο. Αν αγάπησες ακόμα περισσότερο και πόνεσες ακόμα περισσότερο, αγάπα περισσότερο μέχρι να μην πονάει άλλο. Εμ, βρε, Σαιξπηράκο μου, το ίδιο έκανε στον στρατό κι ο φίλος μου Στόκλης, μέχρι τελικά που του ‘’έμεινε’’… τώρα δεν πονάει καθόλου!!!!!!

*** Μέχρι κι ο Ντίνος ο Χριστιανόπουλος το είχε πει (μέρα που ‘ναι: «Η θάλασσα είναι σαν τον έρωτα, χίλιοι την χαίρονται – ένας την πληρώνει»… Άάά ρε Ντίνο, πόσα ήξερε… ο μυαλός σου!!!!!

*** Να σου πω και κάτι φίλε αναγνώστη-τρια; Συμφωνώ απόλυτα με τον Αλέξανδρο Δουμά, έναν Γάλλο συγγραφέα που έλεγε ότι: Ο έρωτας είναι θέμα Φυσικής, ο γάμος όμως είναι θέμα Χημείας. Αλλά συμφωνώ και με τον Μάνο Χατζιδάκι, που έλεγε ότι «η αμαρτία είναι Βυζαντινή, κι ο έρωτας Αρχαίος».

***Μέρα των ερωτευμένων (λένε) σήμερα, και θυμήθηκα την Σίρλευ Μάκ Λέιν, στην ταινία «Σχέσεις Στοργής το 1983, να λέει «Μη με ερωτευθείς, μέχρι να κερδίσω αυτό το δικαίωμα». Αλλά κι ο Ανδρέας Εμπειρίκος είχε πει ότι «δεν υπάρχουν έρωτες νόμιμοι ή παράνομοι, υπάρχουν έρωτες χωρίς επιθετικούς προσδιορισμούς».

*** Ήθελα όμως να κλείσω τις σημερινές μου προσεγγίσεις στον έρωτα (μέρα που ’ναι), με τον αγαπημένο μου Νίκο Καζαντζάκη. Είχε πει λοιπόν ο τρισμέγιστος ότι, «ολάνθιστος γκρεμός της γυναικός το σώμα, κι ο έρωτας ο μίσχος»!!!!!!

*** Έπεσε Έρωτας, με τον Μακεδόνα, ένα τραγούδι του Κραουνάκη, ακούστε το

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση