Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Άγιε Βαλεντίνε μου…

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

του Βασίλη Χατζηελευθερίου

*** Μπράβο στον Εμπορικό σύλλογο για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει λόγω της σημερινής ημέρας των ερωτευμένων… (αν και ο ερωτευμένος εκδηλώνει-γιορτάζει κάθε μέρα την αγάπη του και όχι μια φορά τον χρόνο).

*** Υπάρχουν και οι ανοργασμικοί ρε παιδιά, τι να κάνουμε;

***Πάντως ο Σωκράτης το 429 π.Χ., το είχε πει: Το μεν πυρ ο άνεμος, τον δε έρωτα, η συνήθεια εκκαίει (σβήνει)… Άαα τώρα το κατάλαβα, γι’ αυτό υπάρχουν πολλοί εκκαίοντες εκεί έξω («σβησμένοι»). Κι ο Θεόκριτος το 286 π.Χ., ένας αρχαίος Έλληνας ποιητής είχε πει ότι: «Τυφλός ο έρως», δηλαδή τι ήθελε να πει ο ποιητής ότι κι ο διαιτητής προχθές ήταν «ερωτευμένος»; Λοιπόν φιλαράκο μην την ψάχνεις, μπερδεμένα τα πράγματα, από έρωτα θα χάσουμε φέτος το πρωτάθλημα!!!!!

*** Κι ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ το 1592 το είχε πει περίτρανα: «Αν αγάπησες και πόνεσες, αγάπα περισσότερο. Αν αγάπησες ακόμα περισσότερο και πόνεσες ακόμα περισσότερο, αγάπα περισσότερο μέχρι να μην πονάει άλλο. Εμ, βρε, Σαιξπηράκο μου, το ίδιο έκανε στον στρατό κι ο φίλος μου Στόκλης, μέχρι τελικά που του ‘’έμεινε’’… τώρα δεν πονάει καθόλου!!!!!!

*** Μέχρι κι ο Ντίνος ο Χριστιανόπουλος το είχε πει (μέρα που ‘ναι: «Η θάλασσα είναι σαν τον έρωτα, χίλιοι την χαίρονται – ένας την πληρώνει»… Άάά ρε Ντίνο, πόσα ήξερε… ο μυαλός σου!!!!!

*** Να σου πω και κάτι φίλε αναγνώστη-τρια; Συμφωνώ απόλυτα με τον Αλέξανδρο Δουμά, έναν Γάλλο συγγραφέα που έλεγε ότι: Ο έρωτας είναι θέμα Φυσικής, ο γάμος όμως είναι θέμα Χημείας. Αλλά συμφωνώ και με τον Μάνο Χατζιδάκι, που έλεγε ότι «η αμαρτία είναι Βυζαντινή, κι ο έρωτας Αρχαίος».

***Μέρα των ερωτευμένων (λένε) σήμερα, και θυμήθηκα την Σίρλευ Μάκ Λέιν, στην ταινία «Σχέσεις Στοργής το 1983, να λέει «Μη με ερωτευθείς, μέχρι να κερδίσω αυτό το δικαίωμα». Αλλά κι ο Ανδρέας Εμπειρίκος είχε πει ότι «δεν υπάρχουν έρωτες νόμιμοι ή παράνομοι, υπάρχουν έρωτες χωρίς επιθετικούς προσδιορισμούς».

*** Ήθελα όμως να κλείσω τις σημερινές μου προσεγγίσεις στον έρωτα (μέρα που ’ναι), με τον αγαπημένο μου Νίκο Καζαντζάκη. Είχε πει λοιπόν ο τρισμέγιστος ότι, «ολάνθιστος γκρεμός της γυναικός το σώμα, κι ο έρωτας ο μίσχος»!!!!!!

*** Έπεσε Έρωτας, με τον Μακεδόνα, ένα τραγούδι του Κραουνάκη, ακούστε το

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
spot_img

More articles

spot_img
spot_img