Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΒΑΣΩ ΧΟΧΛΑΚΑ: «Στο ΠΑΣΟΚ στάθηκα συνεπής και στα δύσκολα χρόνια»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Καλώντας τους πολίτες να δώσουν με την ψήφο τους τη νίκη του ΠΑΣΟΚ, χθες, στην πρώτη της προεκλογική συγκέντρωση η υποψήφια Βουλευτής, Βάσω Χοχλάκα, μίλησε για την ανάγκη ρηξικέλευθων πολιτικών και ριζικών αλλαγών και πολιτικών για το Βόρειο Αιγαίο, ώστε να ξεπεράσει την υστέρηση που αντιμετωπίζει σε αναπτυξιακό επίπεδο έναντι του Νότιου Αιγαίου.

Η πρώτη συνάντηση της κ. Χοχλάκα με τους πολίτες έγινε στο καφέ-μπαρ Home στα Λαδάδικα. Mεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι Νάσος Γιακαλής, Παντελής Πατερέλλης, Σταύρος Δημηρούδης, Χρήστος Καραγιαννόπουλος, Παναγιώτης Τακτικός, Νίκος Σπανός, Νίκος Αθανάσης, Σαπφώ Τζανέτου, Παναγιώτης Προβέτζας, Γιάννης Τσακύρης, Δημήτρης Τσότρας, καθώς και ο Παναγιώτης Βάλεσης με τον Παναγιώτη Χριστόφα

Από την παρουσία των μελών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ χθες στο καφέ-μπαρ Home

Ωστόσο η παρουσία-έκπληξη ήταν αυτή της Αντιπεριφερειάρχη Αναστασίας Αντωνέλλη, η οποία σε ερώτηση των Νέων της Λέσβου αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον αείμνηστο Θεόδωρο Χοχλάκα, που ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη του κινήματος στη Λέσβο. Παρών όμως ήταν και ο πρώην Δήμαρχος Θερμής και νυν Δημοτικός Σύμβουλος, Κώστας Φραγκόπουλος στην ομιλία της Βάσως Χοχλάκα στην οποία ήταν ιδιαίτερη και η γυναικεία παρουσία!

Η ομιλία

Την ομιλία της κ. Χοχλάκα προλόγισε η παλιά Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Ψήμμα, η οποία κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν την υποψηφιότητά της.

«Ξεκινώντας μια ομιλία είθισται να μπαίνεις κατευθείαν στην ατζέντα των πολιτικών θεμάτων», είπε η κ. Χοχλάκα. Και συνέχισε: «Αυτό όμως από το οποίο θα ήθελα να ξεκινήσω είναι το γεγονός πως η πολιτική έχει απαξιωθεί και η συμμετοχή των νέων κυρίως είναι μικρή. Στη δική μου περίπτωση σε μικρή ηλικία ασχολήθηκα με την αυτοδιοίκηση. Η αλήθεια είναι κυρίως λόγω της πολιτικής ενασχόλησης του πατέρα μου, του Θεόδωρου Χοχλάκα και γενικότερα της οικογένειάς μου. Έχοντας διαγράψει μια πορεία 15 ετών στην αυτοδιοίκηση και σε θέσεις ευθύνης έμαθα πολλά πράγματα και αντιμετώπισα πολλές δυσκολίες. Αλλά έζησα και ωραίες στιγμές δίπλα σε ανθρώπους της προσφοράς.

Η ενασχόληση με την κεντρική πολιτική σκηνή ήρθε μετά από αυτή την πορεία για την οποία κανείς δεν μπορεί να πει πως την χάραξε ο πατέρας μου.

Είναι η δική μου πορεία με τα σωστά και τα λάθη. Η πολιτική είναι βίωμα, είναι πάθος, είναι η ίδια η ζωή μας. Όλων! Πρέπει όλοι να πιστέψουμε στην ουσία της πολιτικής. Για να επέλθει η αλλαγή πρέπει να αλλάξουμε εμείς. 

Μιλάμε για ανανέωση, η ανανέωση δεν είναι απαραίτητα ηλικιακή, γιατί κι αυτό ρατσιστικό το βρίσκω, ούτε πρέπει να τη λέμε ως ατάκα. Είναι ανανέωση πολιτικού ήθους, συνέπεια λόγων και πράξεων. Πρέπει να πιστέψουμε όλοι ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Να αλλάξουμε τον κόσμο και περισσότερο πρέπει να το πιστέψουν οι νέες γενιές. Μη μένετε απαθείς, μη δέχεστε ό,τι σας σερβίρουν. Η ζωή, ο τόπος, τα νησιά μας είναι δικά μας. Δικά μας γιατί μεγαλώσαμε εδώ, γιατί επιστρέψαμε εδώ, γιατί ζούμε εδώ, γιατί ζουν εδώ οι γονείς μας και οι παππούδες μας. Γιατί αν εμείς δεν νοηματοδοτήσουμε τη ζωή μας δεν θα το κάνει κανείς άλλος. Γι’ αυτό πρέπει να πιστέψουμε στην πολιτική γιατί εμείς που ζούμε εδώ στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου με τις ιδιαιτερότητες, που δεν υπάρχουν αλλού, γνωρίζουμε από μέσα, από κάτω τι έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Από τα κάτω προς τα πάνω, λοιπόν, πρέπει αυτό να γίνει η φωνή μας», είπε η κυρία Χοχλάκα στην έναρξη της ομιλίας της, κάνοντας αναφορά στα μεγάλα έργα και τις ιστορικές αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ για το Νομό Λέσβου, καθώς και στα τελευταία πολλά χρόνια, όπως είπε, κατά τα οποία οι κοινωνίες στα νησιά και στην Ελλάδα βιώνουν κρίσεις: Οικονομική μεταναστευτική, υγειονομική κρίση, επισιτιστική κρίση. 

«Σε λίγο θα μας ανησυχεί η ηρεμία. Μάθαμε στο φόβο, στην ανασφάλεια. Γιατί δεν υπάρχει κράτος, δεν υπάρχει μια κυβέρνηση να μας προστατεύει, δεν υπάρχει πολιτική δύναμη να μας εμπνέει. Εμείς όμως δεν είμαστε έτσι. Ο ελληνικός λαός δεν είναι έτσι. Είμαστε περήφανος λαός, είμαστε μαχητικός λαός. Η επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης και πιο πριν του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι “μια κάποια λύσις”, όπως λέει κι ο Καβάφης. 

  • Πώς μπορεί να ζήσει ο αγρότης με σύνταξη 360 € το μήνα; 
  • Πώς μπορεί να ανταποκριθεί ο συνταξιούχος;

Κατήργησαν το ΕΚΑΣ που ήταν δημιούργημα του ΠΑΣΟΚ.

  • Πώς μπορεί να αντεπεξέλθει ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας όταν το ενεργειακό κόστος είναι στα ύψη;  
  •  Πώς μπορεί ο γονιός να σπουδάσει τα παιδιά του όταν η ακρίβεια τον κατατρώει; 

Στον τόπο μας βλέπουμε τα καταστήματα να κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Ποια είναι τα κίνητρα, η βοήθεια από την κυβέρνηση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις;

Όταν τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης δίνονται σε μεγαλοσχήμονες και όχι σε αυτούς που έχουν ανάγκη;

  • Πώς θα στηριχθούν οι κτηνοτρόφοι, οι αλιείς;
  • Πώς θα έρθουν οι επισκέπτες όταν τα εισιτήρια είναι στα ύψη;
  • Πώς μπορεί ο καθένας μας να έχει δωρεάν πρόσβαση στις δομές υγείας;

Το ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Γεννηματάς με τον Παρασκευά Αυγερινό, θέσπισε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, δημιούργησε τα Κέντρα Υγείας στην περιφέρεια, το ΕΚΑΒ, την επέκταση του νοσοκομείου, ενός από τα καλύτερα περιφερειακά νοσοκομεία γιατί και τα καλά πρέπει να τα λέμε. 

Ό,τι έχει γίνει για την υγεία είναι έργο του ΠΑΣΟΚ. Κι επειδή δεν είχαν τη δύναμη, το κουράγιο να το διαλύσουν, προσπαθούν να το εκφυλίσουν, με αποτέλεσμα ο πολίτης να μην έχει το δικαίωμα, όπως θα πρέπει όλοι οι πολίτες και οι μη προνομιούχοι να έχουν πρόσβαση.

Θα πρέπει η κεντρική διοίκηση να λάβει ειδικά μέτρα για το Βόρειο Αιγαίο που δεν έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το Νότιο Αιγαίο και μέσα από χρηματοδοτικά προγράμματα», είπε η κ. Χοχλάκα, η οποία ανέβασε τους τόνους για τα θέματα του μεταναστευτικού, καθώς όπως ανέφερε: «Βρισκόμαστε στα σύνορα της Ευρώπης και ζητάμε μετά και το προσφυγικό που μας ταλάνισε τα προηγούμενα χρόνια να υπάρξει επιτέλους ουσιαστικό ενδιαφέρον για τα νησιά μας. Χορτάσαμε από τις επισκέψεις για να μας δείξουν τη δήθεν αγάπη τους και μετά, τίποτα». 

Με συναισθηματική φόρτιση

Αναφερόμενη στο δυστύχημα των Τεμπών η ίδια είπε ότι η 21η Μαΐου αποτελεί ημερομηνία-ορόσημο και αναπτύσσοντας τις θέσεις του κόμματός της για διάφορα ζητήματα τόνισε με νόημα ότι «στο ΠΑΣΟΚ ήμουν και στα εύκολα και στάθηκα συνεπής και στα δύσκολα χρόνια.

Και τώρα με τον πρόεδρό μας Νίκο Ανδρουλάκη, που έχει δώσει μια νέα πνοή στην παράταξή μας δίνουμε έναν αγώνα έντιμο, καθαρό, τίμιο που στο επίκεντρο έχει τον άνθρωπο». Στην ομιλία της η οποία ήταν σε αρκετά σημεία φορτισμένη συναισθηματικά, αναφέρθηκε στη δική της συμμετοχή, στα παιδικά της βιώματα, ανάμεσα στους γονείς της, αλλά και στις κατευθύνσεις που δίνει σήμερα εκείνη στα παιδιά της: «Αυτά μπορώ να σας προσφέρω, την αλήθεια και την αγωνιστικότητα για να φτιάξουμε όλοι μαζί έναν κόσμο πιο δίκαιο, ένα κόσμο πολιτισμένο και προοδευτικό. Μεγάλωσα δίπλα στον Θεόδωρο και στον βράχο αυτού του σπιτιού, την μητέρα μου, τη Μαργαρίτα, βιώνοντας την γενιά που συμμετείχε στο όραμα της Αλλαγής. Σήμερα, στα παιδιά μου, τον Στράτο και τη Μαργαρίτα λέω μόνο αυτό. Ότι η πολιτική είναι υπόθεση όλων μας και πως η ιστορία έχει δείξει πως η Ελλάδα χρειάζεται πάντα τη Δημοκρατική Παράταξη δυνατή για να ξεφύγει από τα αδιέξοδα ως και τις εκτροπές. 

Αυτό άκουγα από παιδί στο σπίτι μου, αυτό λέω σήμερα στο δικό μου, αυτό λέω και ως υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ», είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία της. 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img