«Η Θάλασσά μου»… στο νησί της Λέσβου

Spread the love

Έπεσε η αυλαία για την ατομική έκθεση ζωγραφικής της καλλιτέχνιδας Ανίκ Ντουνιά, η οποία ήταν ανοιχτή για το κοινό από την Πέμπτη 24 Αυγούστου, που έγιναν και τα εγκαίνια. Πρόκειται για μια έκθεση η οποία διήρκεσε 6 μέρες και ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να την επισκεφτεί το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τόσο το πρωί όσο και το βράδυ στο κέντρο ζωγραφικής Poliana, στην οδό Πινδάρου. 

Περιλάμβανε μια συλλογή από 20 συνολικά έργα της καλλιτέχνιδας με ονομασία «Η θάλασσά μου», τα οποία έχει επιμεληθεί η ίδια με πολύ μεράκι και έμπνευση. Όπως μας επεσήμανε η ίδια η καλλιτέχνις, πρόκειται για 20 έργα δικά της τα οποία είχε δημιουργήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιτεχνικής της δράσης από το 2002 μέχρι το 2023. Όλα τα έργα έχουν ένα συγκεκριμένο συμβολισμό, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει η επιλογή της να αναδείξει την θάλασσα μέσα από τα δικά της μάτια, αλλά και την γυναικεία φιγούρα. 

Σε όλους τους πίνακες ζωγραφικής κυριαρχούν ψυχρά χρώματα, όπως το γαλάζιο, το πράσινο και ορισμένα γήινες αποχρώσεις. Επίσης περιλαμβάνει ένα έργο αναπαράστασης ζώου και πιο συγκεκριμένα μιας γάτας, πίνακα της Μόνα Λίζα, αλλά και πίνακες που απεικονίζουν φιγούρες και πρόσωπα. Ένα από τα έργα που έχει ξεχωρίσει η καλλιτέχνις από την προσωπική της συλλογή είναι «Το Κύμα», ενώ το κοινό έδειξε να ενθουσιάζεται από τα 3 τελευταία έργα της, τα οποία ήταν πιο ελεύθερα και αφηρημένα.  

Τα συγκεκριμένα έργα, όπως και όλη η συλλογή, παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης της κ. Ντουνιά στο κέντρο-εργαστήρι ζωγραφικής Poliana, το οποίο έχει ιδρύσει η ίδια το 2010 μαζί με την συνεργάτιδά της Καίτη Καρακόντη. Όπως η ίδια μας ανέφερε, οι δημιουργίες της είναι φτιαγμένες από ακρυλικά και ξυλομπογιά και αναδεικνύουν την ιδιαίτερη καλλιτεχνική φύση της καλλιτέχνιδας. Η Ανίκ Ντουνιά είναι μια καταξιωμένη εικαστικός γεννημένη στην Ολλανδία και σπούδασε τέχνη στην Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών στη Χάγη. Ζει στο νησί της Λέσβου από το 1983 έχοντας κάνει διάφορες εκθέσεις, ατομικές και ομαδικές, κάποιες από τις οποίες έχουν πραγματοποιηθεί στο νησί. Υπάρχει η δυνατότητα ακόμα για όποιον ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει τα έργα της κυρίας Ντουνιά από την ατομική έκθεση που παρουσίασε, επικοινωνώντας με την ίδια είτε τηλεφωνικά στο 695 154 7746, είτε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Poliana – Exploring Art And Culture On Lesvos – Πολιτιστική Αναζήτηση Λέσβου).

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση