Με ζευγάρια γιατρών καλύπτονται τα κενά στο Βοστάνειο

Από αριστερά, η διευθύντρια της Ψυχιατρικής Κλινικής Νίκη Κούρτη, που έχει σηκώσει τα τελευταία χρόνια ένα τεράστιο βάρος, στη μέση ο Διοικητής και δεξιά στη φωτογραφία μας η νέα Ψυχίατρος Αδαμαντία Γιαμαρέλου
Spread the love


Ο νέος χειρουργός του νοσοκομείου Μυτιλήνης, Στέλιος Τσόχατζης, αναμένεται να αναλάβει προσεχώς καθήκοντα

Με ζευγάρια γιατρών καταφέρνει η διοίκηση του νοσοκομείου να καλύψει τα κενά σε ιατρικό προσωπικό, βρίσκοντας μάλιστα λύσεις μετά από χρόνια. Όπως στη Χειρουργική Κλινική που είχε απομείνει με τρεις γιατρούς, κι αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα ο εκ Αγίας Παρασκευής καταγόμενος, Στέλιος Τσόχατζης, ο οποίος διορίζεται μόνιμος στη Χειρουργική του Βοστάνειου και μετακινείται από την Πάτρα από το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας όπου υπηρετούσε ως επικουρικός. Μάλιστα ο νέος γιατρός είναι και συνδικαλιστής, καθώς είχε τη θέση του Γραμματέα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης νοσοκομειακών ιατρών Αχαΐας. 

Να σημειώσουμε ότι για τη μετακίνηση του νέου χειρουργού από το νοσοκομείο της Πάτρας στο νοσοκομείο Μυτιλήνης είχαν γράψει πρώτα τα Νέα της Λέσβου από τις 24 Ιουλίου του τρέχοντος έτους στο ρεπορτάζ τους με τίτλο «Χειρουργούν έχοντας ξεπεράσει τα όριά τους», στο οποίο αποτυπώναμε τη δραματική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η Χειρουργική Κλινική.

Τότε οι γιατροί που υπηρετούσαν ήταν οι τρεις μόνιμοι και αναμενόταν το φθινόπωρο, όπως γράφαμε και έγινε, η μετακίνηση του νέου χειρουργού από την Πάτρα. Ωστόσο σήμερα 4 μήνες μετά το ρεπορτάζ μας οι χειρουργοί είναι συνολικά 6, με τους δύο συμβασιούχους! 

Ακόμα δεν έχουν δημοσιευθεί αποφάσεις για τον διορισμό του νέου χειρουργού με τον οποίο όταν θα αναλάβει, οι μόνιμοι χειρουργοί αυξάνονται σε τέσσερις και με τους δύο συμβασιούχους ο αριθμός των χειρουργών της Κλινικής θα είναι και πάλι, όπως προ τριετίας, ώστε να μπορεί να λειτουργεί απρόσκοπτα. 

Ο χειρουργός φέρνει ψυχίατρο

Ωστόσο η έλευση του κ. Τσόχατζη στη Μυτιλήνη φέρνει άλλη μία θετική είδηση για το Βοστάνειο, καθώς η διοίκηση πρότεινε στη σύζυγό του, ψυχίατρο, να αξιοποιηθεί στην Ψυχιατρική Κλινική στην οποία τα τελευταία χρόνια υπηρετεί μόνο μία ψυχίατρος, η Νίκη Κούρτη, ενώ απασχολούνταν τρεις γιατροί αυτής της ειδικότητας στο παρελθόν. Η κ. Κούρτη που σηκώνει τεράστιο βάρος μόνη της ενισχύεται με την ψυχίατρο Αδαμαντία Γιαμαρέλου, η οποία θα απασχοληθεί αρχικά με σύμβαση, ενώ στις προθέσεις της διοίκησης του νοσοκομείου είναι να γίνει προκήρυξη της θέσης για να της δοθεί η δυνατότητα να μονιμοποιηθεί. 

Να σημειωθεί ότι το Βοστάνειο αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια πρόβλημα στη στελέχωση και της Ψυχιατρικής Κλινικής, καθώς δεν υπήρχαν ψυχίατροι να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, όπως επίσης και στη χειρουργική. Ειδικά τον τελευταίο χρόνο οι τρεις μόνιμοι χειρουργοί υπό τον διευθυντή, Στρατή Κούσκο, σήκωσαν ένα δυσανάλογα μεγάλο βάρος και μάλιστα όλο το καλοκαίρι εργάζονταν χωρίς ουσιαστικά να πάρουν άδεια παρά μόνο 3-4 ημέρες ο καθένας, εκ περιτροπής, την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου, καθώς αλλιώς δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν οι εφημερίες λόγω του μικρού αριθμού του προσωπικού.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Μυτιλήνης, Γιώργος Καμπούρης, εξέφρασε σε δήλωσή του τις ευχαριστίες του στον Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου στην οποία υπάγονται οι υγειονομικές υπηρεσίες των νησιών μας, Χρήστο Ροϊλό, για την συμβολή του σε αυτές τις προσλήψεις για την ενίσχυση του νοσοκομείου, ενώ στη νέα ψυχίατρο ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία και καλό ξεκίνημα με το σύζυγό της στην περιοχή μας (αν και ο χειρουργός κ. Τσόχατζης δεν έχει ακόμα αναλάβει τα καθήκοντά του και αναμένεται να τα αναλάβει προσεχώς).

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση