Δηλώσεις Αθανασίου, Κομνηνάκα, Παρασκευαΐδη 

Το εκλογικό περίπτερο της ΝΔ χθες αργά το βράδυ
Spread the love


Μουδιασμένα ήταν χθες το βράδυ τα τοπικά στελέχη της ΝΔ με το αποτέλεσμα των εκλογών, το οποίο ήταν αρκετές μονάδες κάτω από τον στόχο που είχε θέσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ είδαν τα ποσοστά τους να ανεβαίνουν σημαντικά σε σύγκριση με τις Ευρωεκλογές του Μαΐου του 2019.

Όπως δήλωσε στα “Νέα της Λέσβου” ο Βουλευτής του Νομού μας, Χαράλαμπος Αθανασίου, «τα δύο στοιχεία που με ανησύχησαν περισσότερο από τα αποτελέσματα των εκλογών ήταν το μεγάλο ποσοστό της αποχής και η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και στη χώρα μας. Βεβαίως, δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, όμως αυτό οφείλεται, σε ένα σημαντικό ποσοστό, στην αποχή και στην χαλαρότητα της ψήφου στις Ευρωεκλογές. Παράλληλα βέβαια, καταγράφηκαν οι πικρίες που υπάρχουν στο εκλογικό σώμα για το πολιτικό σύστημα και οι ψηφοφόροι μας έστειλαν τα μηνύματά τους. Η πολιτική της ΝΔ θα κριθεί σε μια 3ετία από σήμερα και μέχρι τότε θα διορθωθούν όλες οι αρρυθμίες που υπήρξαν».

Χαμόγελα στην πλατεία Σαπφούς για το ΚΚΕ

Την ίδια ώρα, πλατιά ήταν τα χαμόγελα στο εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ, στην πλατεία Σαπφούς, όπου είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς μέλη του κόμματος και πολίτες για να παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα. Μαζί τους και η Βουλευτής, Μαρία Κομνηνάκα η οποία δήλωσε ότι «είναι πολύ σημαντική η άνοδος του ΚΚΕ τόσο στη Λέσβο όσο και πανελλαδικά και αποδεικνύει ότι συνεχίζεται η τάση συσπείρωσης που εκφράστηκε και στις εθνικές εκλογές. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η συμπόρευση δεν είναι ευκαιριακή και αποτυπώνουν την εκτίμηση του κόσμου γιατί το ΚΚΕ βρέθηκε μπροστάρης και δίπλα του στους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος. Η αύξηση του ποσοστού αποτελεί εγγύηση ότι θα συνεχίσουμε να δίνουμε τους αγώνες από καλύτερη θέση την επόμενη μέρα».

Με την σημαία του ΠΑΣΟΚ, Γ. Μήλιος και Στρ. Δαγκλής

Ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των εκλογών τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο δήλωσε και ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Παρασκευαΐδης. «Οι χαμένοι της αναμέτρησης είναι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΠΑΣΟΚ βγήκε κερδισμένο, ακολουθώντας σταθερά μια ανοδική πορεία στο Βόρειο Αιγαίο η οποία θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα. Στόχος μας είναι να είμαστε η δεύτερη δύναμη, στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε το ΠΑΣΟΚ να επανέλθει ως κόμμα εξουσίας. Το ΚΚΕ πέτυχε την μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση, ενώ εμείς δεν το επιτύχαμε αυτό γιατί υστερούμε στην οργάνωση κι αυτό είναι κάτι που θα το δουλέψουμε το επόμενο διάστημα για να ανέβουμε ακόμη πιο ψηλά», σημείωσε ο ίδιος.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση