Παπαγάλε τρως μαϊντανό; Τον κακό σου τον καιρό 

Spread the love

Το ζήτημα είναι να τρως πολύ μαϊντανό! 

Τα τελευταία χρόνια βρίσκουμε πολλά αρωματικά στα μανάβικα και πραγματικά το χαίρομαι! Κάποτε αν δεν είχες γλάστρα με δυόσμο και βασιλικό δεν μπορούσες να αγοράσεις για να βάλεις στα φαγητά σου.

Φυσικά αυτό που δεν έλειψε ποτέ από την αγορά ήταν και είναι ο μαϊντανός. 

Υπάρχει αλήθεια ελληνικό λαδερό φαγητό χωρίς μαϊντανό; Ούτε καν.

Ο μαϊντανός είναι για όλα, πάει παντού, ταιριάζει με όλα και δεν αλλοιώνει τη γεύση των άλλων υλικών. 

Αυτό όμως που λίγοι γνωρίζουν είναι οι φοβερές ιδιότητες του μαϊντανού, που τον καθιστούν ένα χορταράκι άκρως υγιεινό. 

Ο μαϊντανός περιέχει δύο κατηγορίες σπάνιων συστατικών: Η πρώτη είναι τα πτητικά έλαια και η δεύτερη τα φλαβονοειδή.

Έχει αποδειχτεί ότι προστατεύει από τον καρκίνο του μαστού: Η χημική ένωση που εμπεριέχει,  η απιγενίνη μπορεί να αποτελέσει μη τοξική θεραπεία για την αντιμετώπιση της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου.

Περιέχει βιταμίνες C, A και E, βοηθάει στην υποχώρηση της φλεγμονής, και στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας και των πόνων στις αρθρώσεις.

Chevril

 Σγουρός μαϊντανός που μοιάζει με το άγριο μυρώνι του βουνού. 

Ονομάζεται κτενόχορτο της Αφροδίτης, μερόνι, μπερόνικα, μυρωνήθρα, πορτσαλίδα ή γαλλικός μαϊντανός, και είναι σαν τον δικό μας μαϊντανό.

Προλαμβάνει τις ρυτίδες καθώς είναι πλούσιος σε βιταμίνη C που βοηθά στη σύνθεση κολλαγόνου και στην ανάπλαση του δέρματος.

Τώρα γιατί ο παπαγάλος δεν τον τρώει δεν το γνωρίζω! Γι’ αυτό που είμαι σίγουρη είναι πως όποιος τρώει πολύ μαϊντανό θα έχει μακροζωία και υγεία! 

 

Τσιμιτσούρι

Υλικά

  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 μικρή πιπεριά τσίλι
  • 1 μικρό κρεμμύδι, σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα με κόκκους
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 1 κ.σ. ξίδι λευκό
  • Αλάτι
  • 250 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. μαϊντανός, τα φύλλα
  • Ελάχιστη ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά.
  2. Αλέθουμε σε υψηλή ταχύτητα και προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο σταδιακά και με χαμηλή ροή.
  3. Προσθέτουμε τον μισό μαϊντανό, τη ρίγανη, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να αλέθουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε και τον υπόλοιπο μαϊντανό και αλέθουμε μέχρι να ενσωματωθεί και αυτός.
  4. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε με αλάτι ή ξίδι ανάλογα και σερβίρουμε με κριτσίνια ή λεπτά φετάκια μπαγκέτας.
Add a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση