Στα χρώματα της γυναίκας το Δημαρχείο

Spread the love

Φωτισμένο με τα… χρώματα της γυναίκας είναι από απόψε το Παλαιό Δημαρχείο της Μυτιλήνης σε μία συμβολική κίνηση του Δήμου, καθώς  ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που κάθε χρόνο αφιερώνεται στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού ενώ αύριο το πρωί είναι προγραμματισμένος και ο καθιερωμένος ετήσιος περίπατος που κάνουν τα μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λέσβου.

Ο καρκίνος του μαστού είναι νόσος ιάσιμη αν διαγνωστεί έγκαιρα και για αυτό το λόγο για τις γυναίκες απαιτείται μαστογραφία από την ηλικία των 38 ετών ενώ ο υπέρηχος και η ψηλάφηση μπορούν να γίνονται και νωρίτερα. Εξαίρεση αποτελούν οι γυναίκες που έχουν οικογενειακό ιστορικό οπότε θα πρέπει να ξεκινούν τις μαστογραφίες 10 χρόνια νωρίτερα.

Στις μέρες μας η επιστήμη και στη χώρα μας έχει στη διάθεσή της όλα τα νεότερα όπλα σε φαρμακευτικό και διαγνωστικό επίπεδο  αποδεικνύοντας ότι ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος. Τέτοιες μέρες έρχονται πάντα στο νου μας αγωνίστριες στη ζωής όπως ήταν η Δέσποινα Γαβριήλ, η ιδρύτρια της Ροζ Δύναμης που έφυγε πρόωρα από κοντά μας όμως μέχρι την τελευταία ώρα έδωσε όλο τον εαυτό της για να διαδώσει τις σπουδαιότητα της πρόληψης και μέσα από το δικό της παράδειγμα.

 

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση