Μια “νόστιμη” έκπληξη για το 2017 ετοίμασε ο Σύλλογος των Απανταχού Μεσοτοπιτών Λέσβου, η “Αναγέννηση”, με το Γαστρονομικό Ημερολόγιο. Γεύσεις, μυστικά των γιαγιάδων και παράδοση του Μεσοτόπου στις σελίδες μιας καλαίσθητης και προσεγμένης έκδοσης, με όμορφη φωτογράφιση.
Κάθε μήνας και μια παραδοσιακή συνταγή του τόπου μας όπως: Τεμπλούδια και μπακλαβά, κολοκυθόπιτα, σκορδαλιά με αγκάθια, χλωρά κουκιά γιαχνί, κολοκυθοανθοί με ρύζι, λιαστές τηγανητές ντομάτες, χάχλες και τραχανά, εφτάζυμο ψωμί, πετιμέζι από σύκα, γλυκά του κουταλιού (σταφύλι), σφουγγάτο, μπλατζέτα.